Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Jalkapallo

Yle näyttää jalkapalloilun arvoturnauksia

  • STT
Jalkapalloilun arvoturnauksia voi lähivuosina seurata yhä Ylen kanavilta. Yle kertoi sunnuntaina solmineensa Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kanssa sopimuksen ensi vuonna Venäjällä pelattavan miesten MM-lopputurnauksen ja 2019 naisten MM-kilpailujen esittämisestä.

–  Jalkapallon MM-kisat ovat maailman seuratuin urheilutapahtuma ja sen esittäminen noudattaa strategiaamme merkittävimpien urheilutapahtumien tuomisesta kaikille suomalaisille vapaasti katsottavilla kanavilta. Olympiakisat meillä on vuoteen 2020 ja jalkapallosopimus täydentää tarjontaamme hienosti, sanoi Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen tiedotteessa.

–  Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme pitkien neuvotteluiden jälkeen sopimukseen oikeuksista Fifan kanssa, sanoi Yle Urheilun urheiluoikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sopimukseen kuuluvat myös tänä kesänä Venäjällä pelattava Confederations cup sekä Hollannissa järjestettävä naisten EM-lopputurnaus.

Confederations cup on MM-esiturnaus, jossa pelaavat isäntämaa Venäjän lisäksi Saksa, Portugali, Chile, Meksiko, Uusi-Seelanti, Australia ja Kamerun. Turnaus alkaa 17. kesäkuuta.

Naisten EM-lopputurnaus alkaa Hollannissa heinäkuun puolivälissä. Suomi ei mahtunut 16 lopputurnausjoukkueen sakkiin.

Ranskassa 2019 pelattavan naisten MM-lopputurnauksen karsinnat ovat kesken. Mukaan mahtuu 24 joukkuetta.