Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Jalkapallo

Jipon puheenjohtaja loukkaantui Maarasen kommentista - "Tarkoitus on rakentaa pelaajapolkua"

  • Renne Ohtonen
  • Kimmo Kirves
Arkistokuva Jipon ja JoPSin kohtaamisesta viime kaudelta. Arkistokuva Jipon ja JoPSin kohtaamisesta viime kaudelta.

Joensuun Palloseuran päävalmentaja Juha Maaranen kritisoi kovin sanoin naapuriseura Jipon puheenjohtaja Jorma Karttusta sunnuntain Karjalaisessa. Taustalla oli se, ettei JoPS saanut Jipolta laina-apuja kokoonpanohuoliinsa.

JoPS oli juuri matkannut Jyväskylän-vierasotteluunsa vain yhdellä vaihtomiehellä, kun Jippo piti sopimuspelaajansa mieluummin oman organisaation sisällä kakkosjoukkueessa ja B-junioreissa.

Maarasen mukaan Karttunen on tehnyt töitä "päin persettä".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tuli yllättäen julkisuuteen tuollainen syytös. Kieltämättä se loukkaa tuolla tavalla esitettynä, Karttunen sanoi.

Maaranen taas seisoi sunnuntainakin sanojensa takana siitä vinkkelistä, että Jipon johtokunnan päätökset haittaisivat pelaajakehitystä.

- Valmentajat ja joukkueet tekisivät mielellään yhteistyötä, mutta johtokunnan päätökset vesittävät sitä. Nuoremmat kaartin pelaajat saisivat Kolmosen pelejä alle, kun Jippo nousee Kakkoseen, hän sanoi.

JoPS ei saanut Jiposta lainapelaajia siksi, että mahdolliset avut pelasivat joko Jipon kakkosjoukkueen mukana Nelosta tai seuran B-juniorien paidassa sunnuntaina.

- Meille on tärkeää, että kakkosjoukkueen sarjapaikka voidaan säilyttää. Tarkoitus on rakentaa pelaajapolkua. B-junnut kun vanhenevat, niin kakkosjoukkueessa on heille ensi kaudelle pelipaikka, Karttunen jatkoi.

Lisää maanantain Karjalaisessa.