Perjantai, 30.10.2020 
Eila
Jalkapallo

Nykymallinen Suomen cup ei houkuttele - "Kaikkihan nauraa sille"

  • Renne Ohtonen
  • Jarno Pääkkönen
Jipon Toni Tahvanainen upotti jatkoaikamaalillaan FC Lahden keväällä 2012, kun joensuulaiset etenivät puolivälieriin. Suurten ja pienten joukkueiden kohtaamiset ovat katoava elementti Suomen cupin nykyformaatissa. Jipon Toni Tahvanainen upotti jatkoaikamaalillaan FC Lahden keväällä 2012, kun joensuulaiset etenivät puolivälieriin. Suurten ja pienten joukkueiden kohtaamiset ovat katoava elementti Suomen cupin nykyformaatissa.

Jalkapallon Suomen cupin tila puhuttaa lajikansaa, ja aivan syystä. Osallistujamäärät ovat vuosi toisensa jälkeen tippuneet - ja arvostus siinä samalla. Cupissa siirryttiin taannoin lohkomalliseen turnaukseen perinteisestä ottelupareihin perustuvasta formaatista.

Tulevan vuoden cupiin osallistujajoukkueita oli lopulta 65, mutta se olisi voinut jäädä pienemmäksikin. Alkuperäiseen määräaikaan (14.6.) mennessä ilmoittautuneita joukkueita oli vaivaiset 29, joten Palloliitto päätti siirtää takarajaa viikolla. Sen jälkeenkin joukkuemäärä nousi, ja liitto perusteli sitä tietoliikenneongelmilla.

Turnaukseen mukaan päätti lähteä kolme pohjoiskarjalaista joukkuetta: Kolmosessa pelaava Riverball sekä Vitosen Ylämyllyn Yllätys ja joensuulainen AFC Keltik.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennen kaikkea Jipon poissaolo pistää silmiin, mutta myös toisen kesto-osallistujan, Joensuun Palloseuran.

- Aika naurettavaksi meni koko homma, eikä tuohon kannattanut meidän mielestämme lähteä. Perinteiseen cupiin lähdettiin joka vuosi. Arvostus on muuttunut niin paljon. Ei meillä ollut mitään halua lähteä, ei epäilystäkään. Naakka perustelee.

- Kaikkihan nauraa sille!

Jipossa päätöstä jättää cup väliin taas perustellaan otteluruuhkan välttämisellä. Komeasti kautensa aloittanut Jippo tapellee syksyllä noususta Kakkoseen.

- Perustamisvuoteen asti saa varmaan mennä, että emme olisi olleet mukana, naurahtaa Jipon päävalmentaja Jouni Lehtimäki.

- Sarjanousu on puhdas tavoite. Se on myös vähän imagoasia, kun haluaisimme kyllä olla cupissa mukana. Nyt oli pakko ratkaista näin, Lehtimäki myöntää.

Lisää tiistain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi