Torstai, 24.1.2019 
Senja
Urheilu

Kilpailijan dopingkäry kirkasti Koskelan hiihtosuunnistusmitalit

  • STT
Salla Koskelan viime kauden mitalit hiihtosuunnistuksen EM- ja MM-kisoissa ovat kirkastuneet venäläisen Polina Frolovan dopingkäryn vuoksi.

Kansainvälisen suunnistusliiton IOF:n hallitus päätti Frolovan dopingpannan aiheuttamasta mitalien uudelleenjaosta kokouksessaan Viron Tartossa.

Koskelan henkilökohtaiset MM-pronssit keskimatkalla ja sprintissä kirkastuivat hopeiksi sekä naisten MM-viestihopea yhdessä Mirka Suutarin ja Marjut Turusen kanssa kultaiseksi ja sprinttiviestin pronssi hopeaksi yhdessä Ville-Petteri Saarelan kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

IOF:n päätös koskee myös Imatralla järjestettyjen EM-kisojen mitalien uudelleenjakamista. EM-viestissä Koskela, Turunen ja Suutari ovat nyt kultamitalisteja ja Saarela sekä Turunen sprinttiviestin EM-hopeamitalisteja.

–  Fiilikset ovat vähän kaksijakoiset. Lajin puolesta harmittaa, että tällaista tapahtuu, koska itselle puhdas urheilu on ainoa vaihtoehto. Toisaalta kirkkaammat mitalit ja viestin MM-kulta ovat aivan mahtava juttu, vaikka eivät tulleetkaan niin kuin olisi toivonut, Koskela sanoi tiedotteessa.

Katse jo EM-kisoissa

Frolova jäi kiinni Imatran EM-kisojen sprinttiviestin jälkeisessä testissä kielletyn meldoniumin käytöstä. IOF langetti Frolovalle neljän vuoden kilpailukiellon kesäkuussa ja mitätöi hänen tuloksensa viime kauden arvokisoista.

–  Mitalit haluaisi aina ratkaista paikan päällä urheilemalla. Jospa sen saisi vielä joskus kokea. Siinä on tavoitetta tulevaan, Koskela kommentoi.

Koskela treenaa jo täysillä kohti ensi talven EM-kisoja. MM-kisat käydään seuraavan kerran kaudella 2019.

–  Olen kesään aika lailla tyytyväinen. Viime vuoteen verrattuna olen harjoitellut enemmän ja olen paremmassa kunnossa. Ensi kauden tavoitteena on henkilökohtainen EM-mitali.