Perjantai, 20.4.2018 
Nella, Lauha
Pesäpallo

KiPan vieraskirous jatkuu

  • Karjalainen
  • Niilo Hirvonen
Joni Tervo palkittiin KiPan kakkosena. Joni Tervo palkittiin KiPan kakkosena.

Hallitseva Suomen mestari Vimpelin Veto oli tutulla Saarikentällään seitsemän vuoroparin verran Kiteen Palloa selvästi parempi sunnuntaina. Kun toisella jaksolla pitää se neljäskin pelata, nähtiin KiPalta varsinainen ihmenousu 1-4:stä 5-4 -jaksovoittoon.

Supervuoro päättyi KiPan osalta nolosti, kun Vimpelin lukkari Janne Heimonen irrotti Topi Hurskaisen kolmoselta käden nykäisyllä. Matias Rinta-aho pääsi puolestaan Vimpelin vuorolla purkamaan ajolähtöä ja tuloksena läpilyönti kahdella juoksulla.

Vimpelin voittonumerot miesten Superpesiksessä olivat 2-1 (6-2, 4-5, 2-0). Kotijoukkue voitti kolmostilanteet vain 22-15. KiPalle piste oli toinen tämän kauden matkapeleissä.

KiPa on pelinjohtajan vaihduttua Raimo Braggeen ottanut kotikentällään makeat voitot Joensuun Mailasta ja Seinäjoesta, ja vieraissakin peli alkaa jo rullata.

Avausjakson toisessa vuoroparissa Hannes Pekkinen ja Robert Tallbacka iskivät vieraat tasoihin 2-2, mutta kotijoukkue ratkaisi jakson heti tasoittavallaan tulleilla kolmella juoksulla.

Toisella jaksolla Antti-Jussi Toropainen kavensi kolmannessa vuoroparissa 1-3, mutta sen jälkeen vieraat lahjoittivat neljännen alussa yhden lisäjuoksun harhaheitolla.

Ottelu muuttui kuitenkin trilleriksi viimeisen vuoroparin tasoittavalla, kun ensin Simo Rahunen iski 2-4, Hannes Pekkinen 3-4 ja Joni Tervo tyhjensi kentän kahdella juoksulla 4-5:een.

Vimpelistä Matias Rinta-aho ja Mikko Haukkala kirjasivat sadan prosentin kärkilyöntitehot. Rinta-aho palkittiin ykkösenä ja Jere Saukko kakkosena.

KiPan palkinnot menivät Antti-Jussi Toropaiselle (I) ja Joni Tervolle (II). Tehokkaimmat vaihtajat olivat Rahunen (5 /6) ja Pekkinen (4 /5). Topi Hurskainen ja Oskari Purmonen toivat kumpikin kaksi juoksua.