Maanantai, 23.4.2018 
Jyrki, Jyri, Jori
Pesäpallo

JoMa etenee yhä vakuuttavammin

  • Karjalainen
  • Jarno Artika
Tuomas Jussilalta nähtiin komea esitys. Arkistokuva. Tuomas Jussilalta nähtiin komea esitys. Arkistokuva.
Joensuun Maila jyrää miesten Superpesiksen kärjessä kuin juna. Sarjan kärkiviisikkoon vahvasti kuuluva Seinäjoki oli kotikentällään sunnuntaina aseeton, kun JoMa sai lyöntimyllynsä päälle. JoMa voitti 2-0 (8-3, 8-2). JoMa voitti kolmostilanteet peräti 26-8.

Avausjakso alkoi Jonne Kemppaisen ja Henri Litmasen lyömällä 2-0 -vierasjohdolla. Kotijoukkue ehti vielä johtaa toisen vuoroparin aluksi 3-2, mutta Litmanen tasoitti heti perään.

Jaksovoitto ratkesi vieraille kolmannella jaksolla: Aleksi Rautiainen 3-4, Juha Niemi 3-5, Timo Kallio kunnarilla tyhjään kenttään 3-6 ja kirsikkana kakun päällä Jonne Kemppainen 3-7 ja 3-8.

Kotijoukkueen eväät oli syöty ja toinen jakso oli JoMan lyönti-iloittelua. Joensuulaiset takoivat toisessa ja kolmannessa sisävuorossaan kahdeksan juoksua päästäen vain yhden.

Komeimmin Seinäjokea kuritti Tuomas Jussila, joka alkaa olla Itä-Länsi -ottelun loukkaantumistaan edeltäneessä huippukunnossa. Jussila iski toisessa vuoroparissa yhden juoksun ja kolmannessa yhdellä läpilyönnillä kunnarin ja kolme tavallista.

Jussilan taustalla Jonne Kemppaisen saldoksi tuli ottelussa kolme kotiutusta ja kolme tuotua juoksua. Juha Niemi kotiutti kolmesti. Timo Kallio toi peräti viisi juoksua.

Joukkueen parhaana palkittu Lauri Kivinen vaihtoi sataprosenttisesti. (6 /6). Myös muun kärjen mailatyöskentely oli ihailtavaa: Mikko Kemppainen 7 /9, Timo Kallio 8 /10, Jussila 6 /10, Jonne Kemppainen 3 /5 ja kakkospalkittu Henri Litmanen 7 /8. Lyöjäjokereista Aleksi Rautiainen loi tilanteita (5 /6) Niemeä paremmin.

Seinäjoen kotiutuksista vastasivat Toni Marjamäki ja Jukka-Pekka Vainionpää, kaksi kummallakin. Ykkösenä palkittu Marjamäki oli myös kärkilyöntitilaston kunkku (8 /9).

Joensuun Maila johtaa Superpesistä sunnuntain jälkeen viidellä pisteellä Vimpeliin. Sotkamo on jäänyt joensuulaisista jo kymmenen pistettä.

JoMa jatkaa sarjaa ensi torstaina Mehtimäellä Hyvinkään Tahkoa vastaan.