Keskiviikko, 23.5.2018 
Lyydia, Lyyli
Urheilu

Antetokounmpo jää pois EM-Helsingistä – Kreikan koripalloliitto syyttää NBA-seuraa

  • STT
Kreikan koripallomaajoukkueen ykköstähti Giannis Antetokounmpo jää polvivamman takia pois runsaan puolentoista viikon kuluttua alkavista EM-kisoista. Suomi kohtaa Kreikan EM-kisojen alkulohkossa Helsingissä syyskuun viidentenä.

Kreikan koripalloliitto reagoi vihaisesti NBA-tähtensä ilmoitukseen ja syytti Antetokounmpon NBA-seuraa Milwaukee Bucksia hänen osallistumisensa estämisestä.

–  Milwaukee Bucksin ja Giannis Antetokounmpon Kiinasta puhelimitse ja sosiaalisen median kautta eikä virallisia reittejä pitkin antama ilmoitus poisjäännistä surettaa meitä, mutta ei yllätä. Olemme nähneet useita viitteitä, joiden perusteella olemme vakuuttuneet, että Antetokounmpon joukkue pakotti hänet jättämään maajoukkueen. NBA tiesi tästä ellei jopa kannustanut siihen, Kreikan koripalloliitto väitti.

NBA kiisti Kreikan liiton syytökset ja ilmoitti noudattaneensa NBA:n ja Kansainvälisen koripalloliiton sopimusta NBA-pelaajien osallistumisesta arvoturnauksiin. NBA:n mukaan Antetokounmpolla on polvivamma, kun taas Kreikan liiton mukaan polvi on kunnossa.

–  Tämä on urani toistaiseksi suurin pettymys. Toivotan sydämeni pohjasta parasta joukkuetovereilleni ja valmentajille. Maajoukkue on suosikkijoukkueeni ja tulevaisuudessa aion todistaa yhdessä joukkuetoverieni kanssa, että pystymme saavuttamaan isot tavoitteet, Antetokounmpo puolestaan viestitti.