Torstai, 21.6.2018 
Ahti, Ahto
Jääkiekko

Kansa on puhunut: Jokipoikien kannattaa pyrkiä Liigaan

  • Jani Leinonen
Jokipoikien nykyjoukkue esittäytyi yleisölle Isossa Myyssä maanantaina. Jokipoikien nykyjoukkue esittäytyi yleisölle Isossa Myyssä maanantaina.

Kaksi kolmesta Karjalaisen verkkokyselyyn vastanneista 235 vastaajasta on sitä mieltä, että Jokipoikien kannattaa pyrkiä jääkiekon pääsarjaan Liigaan. Tällä hetkellä Jokipojat pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä.

Jokipoikien seurajohto ilmoitti tällä viikolla, että seuran pitkän tähtäimen tavoitteena on paikka Liigassa. Karsintojen palauttamisesta Liigan ja Mestiksen välille neuvotellaan parhaillaan.

Kysyimme lukijoiltamme, kannattaako Jokipoikien pyrkiä Liigaan. Kyllä-vastauksen antoi 162 lukijaa ja ei-vastauksen 71 lukijaa.

- Ammattilais- tai puoliammattilaisurheilussakin on aina pyrittävä nousemaan ylöspäin korkeimmalle sarjatasolle. Muutoin kannattaa lopettaa ja lyödä kiekot tai pallot kassiin, seuralta sammuttaa valot ja jäädä sohvalle makoilemaan, pelata pleikkaa tai lähteä baariin, vastaa nimimerkki Punisher#72.

Samoilla linjoilla on nimimerkki Ierikka.

- Urheilussa tulee aina pyrkiä ylöspäin, niin Jokipoikienkin. Jokipojille kuitenkin tärkeämpää olisi myötävaikuttaa siihen, että ylisuurta liigaa pienennettäisiin ja sarjat avattaisiin, jolloin Mestiksestäkin saataisiin elinkelpoinen sarja, jossa seuran olisi nykyistä parempi rakentaa tulevaisuutta. Nyt suomalainen sarjakiekko on niin liigassa kuin Mestiksessäkin pääosin aika yllätyksetöntä ja tylsää.

Yksi Jokipoikien vahvuuksista on juniorityö, muistuttaa moni vastaajista.

- Joensuussa kuuluisi olla pääsarjatason kiekkojoukkue. Junioritoiminta riittävällä tasolla ja katsoja- ja yleisöpohjaa olisi tarpeeksi, arvioi nimimerkki N-Vaara.

Ei-vastausten taustalla on muun muassa Jokipoikien konkurssiväritteinen historia.

- Se on tehtaan takuulla taas konkurssi eessä jos sinne mennään, arveli eräs vastaaja.

- Konkurssihan tuosta taas seuraisi, linjasi myös toinen.

Terho Sirviö muistutti myös talouden realiteeteista.

- Pohjois-Karjalan talousalue on liian pieni taloudellinen pohja (katsojat, sponsorit) liigakiekolle. Parempi pelata Mestiksen kärkitiloista kuin Liigan peräpäässä putoamisuhan alla.

- Ei seuraavan kymmenen vuoden aikana. Taustat on vielä kaukana liigan tasosta, muistutti puolestaan nimimerkki ex-Joensuu.

Lisää aiheesta tilaajille:

Jokipojat tavoittelee maltillisesti liigaunelmaa