Torstai, 24.1.2019 
Senja
Hiihtolajit

Joensuulainen Salla Koskela valittiin vuoden opiskelijaurheilijaksi

  • Heikki Arppi
  • Jouni Turunen
Opiskelun ja urheilun yhdistämiseen pureutuva kaksoisuraseminaari järjestettiin Jyväskylässä teemalla ”hyvinvoiva tulevaisuuden urheilija”. Lukuvuoden 2016-2017 opiskelijaurheilijana palkittiin hiihtosuunnistaja Salla Koskela, joka voitti neljä mitalia MM-kilpailuissa Krasnoyarskissa viime maaliskuussa. 25-vuotias Koskela kuuluu Joensuun urheiluakatemiaan ja opiskelee metsätieteitä Itä-Suomen yliopistossa.

- Urheilun ja opiskelun yhdistäminen ei aina ole helppoa, mutta maajoukkuetoiminnan ja urheiluakatemian avulla olen onnistunut rakentamaan itselleni toimivan kokonaisuuden, hän sanoi.

Vuoden opiskelijaurheilija on valittu vuodesta 2002 asti, vuoteen 2014 Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja vuodesta 2015 alkaen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman valitsemana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Almatyn talvi- ja Taipein kesäuniversiadeista Suomi voitti kuusi mitalia. Itä-Suomen yliopiston kiteeläislähtöinen Elisa Neuvonen voitti pronssia 20 kilometrin kävelyssä ja Aalto-ylipiston joensuulainen Aleksi Partanen lumilautailun slopestylessä hopeaa.