Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Jalkapallo

IS: Pelaaja löi rasistisia huudellutta kannattajaa jalkapallon Kolmosessa

  • Karjalainen

Jalkapallon Kolmosen ottelussa tapahtui viime viikon lauantaina väkivaltainen välikohtaus, kertoo Ilta-Sanomat. Kontulan Urheilijat pelasi FC Finnkurdia vastaan, kun yksi pelaajista raivostui kesken ottelun ja löi ottelua seurannutta katsojaa.

Ilta-Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan yleisössä oli kolme päihtynyttä kannattajaa, jotka olivat aloittaneet huutelun kentän laidalla.

Huutelu oli ollut rasistista ja kohdistunut FC Finnkurdin ulkomaalaistaustaisiin pelaajiin. 

– Huutelu alkoi jo ennen alkuvihellystä. Sitä jatkui koko ajan, ja pelaajat alkoivat jo huutaa takaisin, että turpa kiinni, silminnäkijä kertoo Ilta-Sanomille.

Ottelu oli jo 84:nnellä minuutilla, kun FC Finnkurdin pelaaja käveli yhden huutelijan luokse ja löi tätä päähän. Silminnäkijöiden mukaan huutelija tipahti saman tien, mutta nousi nopeasti pystyyn.

Pelaajalle näytettiin punaista korttia. Asia on selvityksessä ja kurinpidon käsittelyssä.

Palloliiton Uudenmaan piirin kilpailupäällikkö Hannu Kylmäniemi selventää lehdelle, että asiassa tutkitaan myös sitä, onko ottelujärjestelyissä ollut puutteita. Kolmosessa ei vaadita järjestyksenvalvojia, mutta ottelutapahtumasta ja sen turvallisuudesta vastaa kotijoukkue.