Torstai, 20.9.2018 
Varpu, Vaula
Koripallo

Kataja hankki uuden 203-senttisen sisäpelaajan Tim Williamsin – Hezekiahille tuli lähtö

  • Jani Leinonen
Tim Williams tuo lisää voimaa Katajan korin alle. Tim Williams tuo lisää voimaa Katajan korin alle.

Hallitseva Korisliigan mestari Joensuun Kataja on kiinnittänyt riveihinsä uuden sisäpelaajan. Koeajalla esiintyneen Matthew Hezekiahin korvaa ensi kuussa 24 vuotta täyttävä Tim Williams. 203-senttinen amerikkalainen valmistui viime keväänä New Mexicon yliopistosta.

Hezekiah edusti Katajaa neljässä Mestareiden liigan karsintaottelussa sekä yhdessä Korisliiga-ottelussa. Mestareiden liigan peleissä hän oli kentällä keskimäärin 16 minuuttia missä ajassa tilastolukemansa olivat 8,3 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,3 torjuntaa.

Kotoisella liigaparketilla hän kirjautti KTP:ta vastaan 15 peliminuutissa lukemat 9 pistettä, 1 levypallo ja 1 torjunta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Williamsin odotetaan tuovan joukkueeseen voimaa sekä selkeää sisäpeliuhkaa eli asioita, joita Hezekiahin sinänsä kiitettävän yritteliäästä pelistä jäi kaipaamaan.

– Tarvitsemme ennen kaikkea kaverin, joka pysyy ”sisällä”. Williams on aktiivinen ja pystyy taistelemaan nimenomaan lähellä koria, päävalmentaja Greg Gibson taustoittaa.

– Tiedän, että asenne pelaajalla on erinomainen ja että hän on varmuudella hyvässä fyysisessä kunnossa.

Williams pääsi kesällä kahden NBA-joukkueen, Atlanta Hawksin ja Phoenix Sunsin, testattavaksi ja ilmoittautuipa hän mukaan myös NBA:n draft-tilaisuuteen. Nimeään ei 22. kesäkuuta kuitenkaan kuulutettu, joten katseet kääntyivät kohti muita liigoja.

Heinäkuussa hän tekikin sopimuksen Unkarin pääsarjaan Atomeromu SE -joukkueeseen. Preseason sujui Unkarissa tilastojen valossa hyvin, mutta valmennusjohto vaati Williamsilta nähtyä enemmän.

– Hänen haluttiin olevan eräänlainen ”stretch-5” ja ottavan myös kolmen pisteen heittoja mitkä eivät ole parasta osaamistaan, Gibson tietää kertoa.

Atomeromu oli joka tapauksessa halukas pitämään amerikkalaisen miehistössään, mutta Katajan osoitettua kiinnostusta häntä kohtaan siirtymisestään päästiin sopuun.

– Sanoin agentilleen että meille ”pelkkä” sisäpeli käy oikein mainiosti, päävalmentaja naurahtaa.