Keskiviikko, 17.10.2018 
Saana, Saini
Yleisurheilu

Joensuun GP-kisan lajit jo pitkälti selvillä

  • Jarmo Sieviläinen
  • Minna Raitavuo
Lotta Harala, Nooralotta Neziri ja muut aiturit nähtäneen jälleen ensi kesänä Joensuussa. Lotta Harala, Nooralotta Neziri ja muut aiturit nähtäneen jälleen ensi kesänä Joensuussa.
Joensuun GP-kisojen pääsihteerinä ensi kesänä toimiva Tuomo Lehtinen kertoo, että tapahtuman lajit ovat pääosin selvillä. Näillä näkymin Joensuun GP-kisassa urheillaan 4. heinäkuuta miesten ja naisten keihäässä, miesten ja naisten kolmiloikassa, naisten 100 ja 400 metrin aidoissa, miesten 100 ja 200 metrillä, miesten ja naisten 800 metrillä, naisten korkeudessa ja miesten 3000 metrin esteissä.

Lajeja on neljä vähemmän kuin eliittikisoissa. Joensuun päälajit selviävät myöhemmin.

- Yle pyrkii tekemään nopeatempoisen kahden tunnin lähetyksen, jonka alussa on noin 45 minuuttia koostetta ja sen jälkeen suoraa lähetystä. Päälajien urheilijoita esitellään ja seurataan tarkemmin, Lehtinen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päälajit ovat A-kategorian lajeja, joissa on paremmat palkintorahat ja ne houkuttelevat myös ulkomaalaisia urheilijoita. Lehtinen arvelee, että B-kategoriassakin palkintorahat yltävät jatkossa viidelle parhaalle. Päälajit vaihtelevat eri kisojen välillä.

- Mielestäni päälajit voitaisiin päättää lopullisesti vasta alkukesästä, jottei tulisi huteja loukkaantumisten takia. Moni laji on Suomessa yhden urheilijan varassa, Lehtinen miettii.