Tiistai, 16.10.2018 
Sirkka
Muut lajit

Kuka on mielestäsi vuoden paras pohjoiskarjalainen urheilija? - anna äänesi nyt

Yleisöäänestys Pohjois-Karjalan vuoden 2017 parhaasta urheilijasta on käynnissä. Karjalaisen urheilutoimitus on laatinut 11 urheilijan ehdokaslistan, johon valittiin mukaan pohjoiskarjalaisia urheiluseuroja edustavia urheilijoita. Ehdokkaat on esitelty alla. Äänestämään pääsee osoitteessa www.karjalainen.fi/urheilija2017.

AnttiAaltoKarjalainen20171201

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Numerolla yksi voi äänestää Antti Aaltoa. Kiteen Urheilijoiden 22-vuotias mäkikotka on noussut tänä vuonna Suomen parhaaksi mäkihyppääjäksi maailmancupissa.

Lahden MM-kisoissa Aalto säväytti ponkaisemalla yllättäen voittoon suurmäen karsinnassa. Aalto teki pohjoiskarjalaista mäkihyppyhistoriaa kilpailemalla MM-kisoissa, joissa sijoitus oli parhaimmillaan 31:s. MM-kisojen joukkuemäessä Suomi oli kuudes kiteeläiskasvatin esittäessä joukkueen pisimmän hypyn.

Aalto nousi viime talvena maailmancupin vakiohyppääjäksi, ja kesällä hän oli paras suomalainen kesä-gp:ssä. Kotimaassa kertyi pienmäen SM-pronssia.

2. Thierry Gueorgiou, suunnistus

ThierryGueorgiouKarjalainen20171201

Kalevan Rastin ranskalaistähti Thierry Gueorgiou suunnisti MM-kultaa keskimatkalla ja MM-hopeaa viestissä.

Maajoukkueuransa Viron MM-kisoihin päättänyt Gueorgiou, 38, on ollut 2010-luvulla aina yleisöäänestyksen ehdokaslistalla lukuun ottamatta vuotta 2012. Mieheltä löytyy 14 MM-kultaa.

3. Jutta Heikkinen, yleisurheilu

JuttaHeikkinenKarjalainen20171201

Jutta Heikkinen saavutti jo neljännen kerran peräkkäin seitsenottelun Suomen mestaruuden. Joensuun Katajan lieksalaiskasvatti kärsi keväällä jalkavammasta, mutta pystyi nousemaan ennätystasolle Kalevan kisoissa.

Heikkisen kausi päättyi hienoon neljänteen sijaan Taiwanin universiadeissa.

4. Toomas Heikkinen, autourheilu

ToomasHeikkinenKarjalainen20171201

Joensuulaiskuljettaja Toomas Heikkinen päätyi rallicrossin MM-sarjan kokonaiskisassa seitsemänneksi. Heikkinen ylsi palkintokorokkeelle Saksan osakilpailussa, jossa hän oli kolmas.

5. Otto Koponen, judo

Otto-KoponenKarjalainen20171201

Joen Yawaran 24-vuotias judoka Otto Koponen saavutti jälleen PM- ja SM-kultaa alle 60-kiloisissa. Tampereella asuva Koponen osallistui myös universiadeihin, joissa irtosi yksi voitto.

6. Iiro Kuosa, pesäpallo

IiroKuosaKarjalainen20171201

Numero kuusi vie äänen pesäpallokenttien parhaalle ulkopelaajalle Iiro Kuosalle. Joensuun Mailaa edustaa listalla tällä kertaa ykkösvahti Iiro Kuosa, jonka pelaajat valitsivat Kultaisen räpylän saajaksi.

Itä–Lännessä esiintyneen Kuosan JoMa saavutti jälleen SM-pronssia ja voitti Superpesiksen runkosarjan. Hallista kertyi SM-hopeaa.

7. Mari Laukkanen

ARKISTOONMCkontio8Karjalainen20170312

Ampumahiihtäjä Mari Laukkasen uran paras talvi huipentui kahteen maailmancupin osakilpailuvoittoon Holmenkollenilla.

MM-kisoissa Laukkanen ylsi hienosti neljänneksi normaalimatkalla, mikä on saattanut jo unohtua. Maastohiihdossa monipuolinen enolaiskasvatti taisteli kahdeksanneksi Lahden MM-kisojen sprintissä.

8. Kaisa Mäkäräinen

KaisaMakarainenKarjalainen20171201

Yleisöäänestyksen on voittanut aina 2010-luvulla ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Mäkäräinen saavutti edellisvuoden tapaan yhteislähdön MM-pronssia. Maailmancupissa joensuulaistähdelle on kertynyt vuonna 2017 kaksi osakilpailuvoittoa ja yhteensä seitsemän sijoitusta palkintopallilla. Maailmancupin kokonaiskisassa hän oli kolmas.

SM-kultaa Mäkäräinen juhli ampumahiihdon lisäksi maastohiihdossa kotiyleisön edessä Kontiolahdella.

9. Lauri Nousiainen

LauriNousiainenKarjalainen20171201

Uutena nimenä ehdokaslistalla nähdään Suomen paras haulikkopracticalin edustaja Lauri Nousiainen. Joensuulaisampuja tähtäsi Pohjoismaiden ja Suomen mestariksi open-luokassa.

10. Aleksi Partanen

AleksiPartanen004Karjalainen20171105

Uutta väriä äänestyslistalle tuo myös lumilautailija Aleksi Partanen. Olympialaisiin tavoitteleva joensuulaiskasvatti viiletti viime talvena hopealle universiadien slopestylessa. SM-kultaa hän kahmi slopestylessa ja big airissa. Marraskuussa Partanen oli parhaana suomalaismiehenä yhdeksäs maailmancupin osakilpailussa Pekingissä big air -hypyissä.

11. Teemu Rannikko

TeemuRannikkoKarjalainen20171201

Koripalloilija Teemu Rannikko johdatti keväällä Joensuun Katajan seurahistorian toiseen Suomen mestaruuteen. Taikuri Rannikko hääri syöttötilaston kakkoseksi Korisliigan runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Maajoukkuetason pelintekijä nähtiin myös EM-kotikisoissa.

Yleisöäänestys päättyy sunnuntaina 31. joulukuuta, ja jokaisella on käytettävissä vain yksi ääni. Äänestyksen tulokset kerrotaan tammikuun 19. päivä samalla, kun uutisoidaan Karjalaisen kultamitaliurheilijasta.

Postin tai tekstiviestin välityksellä voi äänestää yläpuolella esiteltyjen urheilijoiden lisäksi myös omaa ehdokasta. Ohjeet kirjeen tai tekstiviestin lähettämiseen löytyvät perjantain 1. joulukuuta painetusta Karjalaisesta.

Lukijaäänestys järjestetään nyt 21:nnen kerran. Äänestyksen on voittanut useimmin Kaisa Mäkäräinen, seitsemän kertaa. Yleisöäänestys pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Vuosi sitten äänestykseen osallistui 1 109 henkeä. Voittaja Mäkäräinen keräsi 364 ääntä.

Pääset äänestämään suosikkiasi täällä.