Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Hiihtolajit

Pärnävaaran hiihtokeskus kaipaa maisemointia ja lisävaloa - "Vielä kun löytyisi rahaa"

  • Heikki Arppi
  • Jarno Artika
Kuvassa Liperin Hiihtoseuran puheenjohtaja Martti Reijonen. Kuvassa Liperin Hiihtoseuran puheenjohtaja Martti Reijonen.

Pärnävaaran huippu Liperissä kohoaa 166 metrin korkeudelle merenpinnasta. Aivan sinne asti ei tarvitse kivuta, mutta maakunnan suurin hiihtokilpailukeskus tarjoaa vaativat kilpailu- ja harjoittelureitit.

- Välillä Pärnä on ollut kuntoilijalle liiankin vaativa, mutta tänä syksynä on mäkiä loivennettu ja madallettu, kehuu vuoden 1991 syksyllä valmistunutta hiihtokeskusta talkoilla jo edellisvuonna tekemässä ollut Erkki Kokko.

- Aika paljon säästettiin Liperin kunnan ja Joensuun kaupungin luoman Pärnävaara-säätiön varoja, kun raivasimme silloin pohjia ja maansiirtokoneet tulivat sitä mukaa perässä. Rakennustarvikkeitakin saimme alennuksella ja lahjoituksina, muistelevat Kokko ja Liperin Hiihtoseuran puheenjohtaja Martti Reijonen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

30 vuottaan juhlivalle Liperin Hiihtoseuralle Pärnävaaran läheisyys on lottovoitto. Seuraan on helppo houkutella hiihtäjiä, kun tarjolla on näin loistava harjoittelukeskus.

Joensuu ja Liperi kinastelivat pitkään, kumman vastuulle Pärnävaaran hoitaminen kuuluu. Nykyisen sopimuksen mukaan kaupunki hoitaa kiinteistöjen ylläpidon, kunta hoitaa ladut ja reitistöt.

-Vielä, kun löytyisi rahaa laittaa alueen maisemointi kuntoon, harmittelee liperiläisveteraani Kyösti Laaninen.

- Ja maksaja kolmen kilometrin tasaisen osuuden valaistukseen, mikä mahdollistaisi iltakisatkin, lisää Erkki Kokko.

Kahdesti suunnistuksen Jukolan viestinkin näyttämönä ollut Pärnä on kiehtonut alusta asti eri lajien harrastajia.

- Heti asfalttiladun valmistuttua ihmettelin tuntematonta joukkoa, joka saapui linja-autolla ja kilpaili 30 kilometriä rullaluistimilla. Olivat Helsingin Luistinkiitäjien urheilijoita, joukossa myös entinen estejuoksun maailmanennätysmies Jouko Kuha, muistelee Laaninen.

Lisää aiheesta tilaajille:

Liperin Hiihtoseura on virkeä 30-vuotias - Pärnävaaralta on hyvä ponnistaa