Maanantai, 15.10.2018 
Helvi, Heta
Urheilu

Aho korkkasi kunnolla – maaleja neljässä NHL-pelissä peräkkäin

  • STT
Kun korkki kerran aukeaa, se poksahtaa kunnolla. Väitteen voi allekirjoittaa jääkiekon NHL:ssä maalijyvän löytänyt hyökkääjä Sebastian Aho.

Toista kauttaan NHL:n Carolina Hurricanesissa pelaavan Ahon maalitonta saldoa tuskailtiin 15 ottelun ajan. Sen jälkeen hän on osunut tolppien väliin kerran neljässä ottelussa peräkkäin ja hinautunut lukemilla 4+13 Carolinan sisäisessä pistepörssissä toiseksi.

Carolinan pistekärki on 8+11 pisteellä Ahon ketjukaveri Teuvo Teräväinen, joka teki ottelussa New York Islandersia vastaan kaksi maalia ja syötti yhden. Aho puolestaan summasi 1+2 pistettä, kun kotijoukkue kukisti Islandersin 4–2.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaksi ensimmäistä erää olivat suomalaisnäytöstä. Aho syötti molemmat Teräväisen maalit ja tämä puolestaan Ahon ensimmäisessä erässä ylivoimapelissä viimeistelemän 1–0-osuman.

–  Kaikkia jännitti aika paljon, milloin hän osuu ensi kerran. Nyt hän tekee maaleja joka ottelussa, vaikken usko hänen muuttaneen mitään, Teräväinen arvioi NHL:n verkkosivuilla ketjukaverinsa Ahon viime pelien tehokkuutta.

"Hauskaa pelata"

Carolinan kärkiketjun täydentää keskushyökkääjä Jordan Staal, joka on joukkueen pistekolmonen lukemillaan 6+9.

Chicago Blackhawksissa NHL:n Stanley Cupin vuonna 2015 voittanut Teräväinen on hurjastellut neljässä viime ottelussa 5+5 pistettä. Hän jakaa tehoistaan ansiota koko ketjulle.

–  On hauskaa pelata näiden kaverien kanssa. Kiekko on pomppinut meille onnekkaastikin, mutta teemme koko ajan töitä, Teräväinen sanoi.

Onnistumisten myötä liika puristus mailasta on höltynyt.

–  Emme ajattele liikaa. Menemme vaan jäälle ja pidämme hauskaa, Teräväinen korosti.

Carolina on kahden peräkkäisvoiton miniputkessa. Se voitti ennen Islanders-peliä vieraissa Buffalon.

–  Hyvä viikonloppu meille. Peräkkäiset pelipäivät käyvät kovasta testistä, Carolinan päävalmentaja Bill Peters kertoi.

Seitsemästä viime ottelustaan viisi voittaneen Carolinan tilanne näyttää huomattavasti lohdullisemmalta kuin lokakuun lopussa.