Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Koripallo

Ilari Seppälä ei mahtunut Suomen kokoonpanoon - video

  • Petri Siitonen
  • Petri Siitonen

Suomen koripallomaajoukkueen perjantain aamuharjoitukset paljastivat hyvin nopeasti, ketkä kaksi pelaajaa jäävät kokoonpanon ulkopuolelle illan Bulgaria-ottelusta. Joensuun Katajan Ilari Seppälä ja Salon Vilppaan Juho Nenonen seurasivat ensin kentän laidalta, kun muu joukkue kävi läpi MM-karsintavastustajan hyökkäyspeliä. Hieman myöhemmin kaksikko veti omaa taito- ja tekniikkatreeniä muiden laittaessa palloa pussiin.

– Kova suoritus toimittajalta. Onnittelen, että hän ilmestyi harjoituksiin ja piti vielä silmänsä auki, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann kuittaili leikkisästi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valinta ei ollut kokeneelle päävalmentajalle vaikea.

– Joukkueeseen pääsy on prosessi ja on luonnollista, että ensin tullaan mukaan vähän harjoittelemaan ja haistelemaan tunnelmaa. Tässä ei ole kyse paremmuudesta tai huonommuudesta, vaikka ihmiset näkevät asian usein niin.

Bulgarian jälkeen edessä on maanantaina pelattava kotiottelu Tshekkiä vastaan. Siihen peliin lähtevä tusina valitaan myöhemmin.

Illan otteluun Suomi lähtee todella muuttuneella kokoonpanolla. Syksyn EM-kisajoukkueesta peräti viisi runkopelaajaa ovat syystä tai toisesta sivussa. Lauri Markkanen, Petteri Koponen, Sasu Salin, Teemu Rannikko ja Gerald Lee jättävät suuren aukon Susijengiin.

– Harjoituksista meillä on kokemusta pelaajien poissaoloista. Tämä on valmentamisen arkea. Katsotaan pelissä, kuinka hyvin palaset saadaan kohdalleen, Dettmann puntaroi aamuharjoitusten päätteeksi.

Suomen tehtävä ei ole helppo. MM-esikarsinnan ilman tappioita selvittänyt Bulgaria on etenkin kotonaan kova kanto kaskessa huippupelaaja Aleksander Vezenkovin johdolla.

– Tähän asti tähdet eivät ole olleet meidän puolella millään tavoin. Aloitamme vieraissa ja tulemme kotipeliin sieltä väsyneenä, Dettmann muotoili.

Susijengin kapteeni Shawn Huff on yksi Suomen kokeneimmista pelaajista, jolta odotetaan tänään vastuunkantoa ja jopa huippuotteita. Huffin on otettava isoa roolia sekä henkisenä että pelillisenä johtajana.

Huff korosti, että energiatasojen on oltava tapissaan heti alkuhetkistä asti.

– Puolustusintensiteetti on pidettävä korkealla. Meidän on oltava mies vastaan mies -tilanteissa aggressiivisia. Hyökkäyspäässä meidän pitää pelata joukkueena. Pallo on pistettävä liikkeelle ja haettava sitä kautta parhaat heittopaikat, Huff suunnitteli.

Monen huippupelaajan sivussa olon myötä heittoja jää tällä kertaa muiden otettaviksi.

– Varmasti minunkin oltava vähän aktiivisempi hyökkäyssuuntaan, mutta kuitenkin omien vahvuuksien kautta. Kenenkään ei pidä yrittää olla Petteri tai Lauri, Huff muistutti.

Koripallon MM-karsinnan avaus Bulgaria–Suomi Botevgradissa tänään klo 19. YLE TV 2 näyttää ottelun suorana klo 18.40. Asiantuntijana Katajasta tunnettu Petri Virtanen.