Torstai, 22.3.2018 
Vihtori
Koripallo

Lauri Markkanen ei ole unohtanut juuriaan - Mitä maailmantähti kaipaa kotimaastaan?

  • Tommi Roimela
  • Jonathan Daniel / Lehtikuva

Maailmantähti. Sellaiseksi voi kuvailla jo nyt Lauri Markkasta.

Jyväskylässä koripallo-oppinsa saanut 20-vuotias nuorukainen on nopeasti valloittanut paikkansa maailman kovimmassa sarjassa, NBA:ssa, Keskisuomalainen kirjoittaa.

Chicago Bullsin pelaaja ei kuitenkaan ole juuriaan unohtanut, eikä sitä tapahdu tulevaisuudessakaan.

– Suomalaisuus pysyy mukana aina. Ehkä eniten se näkyy siinä, että edustan maajoukkuetta aina, kun se on mahdollista.

Suomalaisuuden tavaramerkkejä Markkanen luonnollisesti valtameren toisella puolella ikävöi.

– Erityisesti sauna olisi kiva. Sitä kyllä kaipaa. Mutta ei tässä nyt sentään sellaista aleta mihinkään rakentaa, Markkanen murjaisi.

Eniten Markkanen kaipaa Suomesta ihmisiä. Chicagossa nuorukainen asuu tyttöystävänsä Verna Ahon kanssa ja isä hoitaa juoksevia asioita, mutta muut läheiset ovat tuhansien kilometrien päässä Suomessa.

– Ilman muuta eniten kaipaan perhettä ja ystäviä. Jonkin verran heitä on tulossa tässä jatkossa käymään, toistaiseksi vain serkut ovat vierailleet täällä, Markkanen kertoi.

Suomessa Markkasen arvostus näkyi äskettäin, kun hänet valittiin Urheilugaalaan ehdokkaaksi Vuoden läpimurto -palkinnon saajaksi.

– Olisihan se siistiä, jos tuollaisen saisi, vaikka ei minulle henkilökohtaiset palkinnot niin paljon sillä tavalla merkitse, että oman joukkueen eteen aina töitä tehdään. Henkilökohtaiset palkinnot tulevat sitten joukkueen mukana, Markkanen korosti.

Lisää tilaajille:

Suomalaisuus pysyy Lauri Markkasen mukana