Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Jalkapallo

Timo Tahvanainen: Jippokaan ei ole poissuljettu vaihtoehto

  • Pekka Värre /Urheiluviikko
  • Kimmo Kirves
Timo Tahvanainen on Outokummun Pallon kasvatti. Timo Tahvanainen on Outokummun Pallon kasvatti.
Seinäjoen Jalkapallokerho tiedotti joulukuun alussa, ketkä pelaajat eivät jatka seurassa kaudella 2018. Yksi heistä on Timo Tahvanainen, joka pelasi SJK:ssa viimeiset viisi vuotta voittaen muun muassa Suomen cupin 2016 ja Suomen mestaruuden 2015.

Tahvanainen, 31, myöntää, että kahden vuoden takainen mestaruuskausi oli hänen tähänastisen uransa parhaansa. Silloin hänestä tuli kolmas pohjoiskarjalaislähtöinen Suomen jalkapallomestari. Kaksi muuta ovat Seppo Pelkonen ja Raimo Kauppinen.

Osoituksena huippukaudesta hänet valittiin liigan tähdistöjoukkueeseen. Lisäksi Huuhkajien tuolloinen ruotsalainen päävalmentaja Hans Backe kutsui Tahvanaisen Abu Dhabin tammikuun harjoitusleirille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Silloin sain itsestäni eniten irti. Sen jälkeen on ollut eri loukkaantumisia ja muita syitä. Välillä yksittäiset ottelut ovat menneet hyvin, mutta ei ole kuitenkaan ollut jatkuvuutta, Tahvanainen pohtii.

Kaksi viime vuotta olivat kauteen 2015 nähden pettymyksiä kokeneelle laitapuolustajalle. Viime kauden aikana hahmottui ajatus maisemanvaihdosta.

- Kaudella 2016 taisin olla sivussa pari kuukautta vammojen takia. Mennyt kausi ei ollut itseltäni eikä koko joukkueelta odotettu. Oli varmaan molemminpuolinen fiilis, että on hyvä katsoa jotakin muuta.

SJK:n viime kauden sarjasijoitus oli valtava pettymys. Joukkueen odotettiin aiempien kausien tapaan nousevan mahdollisesti jopa mestaruustaistoon, mutta ”Kerho” sijoittui vasta kuudenneksi. Se on yllättävän heikko saavutus hopean, kullan ja pronssin jatkoksi.

Pelin takkuiluun oli viime kaudella syynsä. SJK:ssa valmensi vuoden aikana peräti neljä päävalmentajaa. Seura irtisanoi 17. helmikuuta joukkueen pitkäaikaisen valmentajan Simo Valakarin ja jo 3. kesäkuuta tämän seuraajan Sixten Boströmin. Kun espanjalainen Manuel Roca sai myös lähteä syyskuussa, seuran sisältä päävalmentajan saappaisiin hypännyt Brian Page luotsasi SJK:ta loppukauden Toni Lehtisen kanssa.

Nyt SJK:ta käskyttää Tommi ”Auge” Kautonen, joka siirtyi tehtävään Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Jatkuva valmentajaruletti vaikutti armotta siihen, että SJK:n pelaajien oli vaikea omaksua uuden valmentajan ajatusmaailmaa lyhyessä ajassa. Se näkyi kentällä hurjana epätasaisuutena.

- Kun Simo lähti, ajattelin, että uudelta valmentajalta voisi oppia taas jotain. Muutosta tuli lopulta kuitenkin aivan liikaa. Valmentajia tuli ja meni eikä pelisysteemi vakiintunut.

Kaksikon Page-Lehtinen alaisuudessa peli kehittyi Tahvanaisen mielestä oikeaan suuntaan. Hän ei täysin tyrmää SJK:n hallituksen ja puheenjohtajan Raimo Sarajärven valmentajapolitiikkaa.

- Seura yritti reagoida, mutta ei onnistunut.

Tahvanaisen ura jalkapalloilijana jatkuu. Hänellä on ensi kaudeksi useampikin vaihtoehto, joista hän valitsee parhaan tulevien viikkojen aikana. Tai ehkä aikaisemminkin.

- Olen siltä kannalta hyvässä tilanteessa, että on ihan hyviäkin vaihtoehtoja. Pitää tässä vielä vähän tuumailla, mikä olisi se paras juttu.

Hän on aiemmin kertonut ulkomaan kenttienkin kiinnostavan. Ensi kaudella ura kuitenkin jatkunee mitä todennäköisimmin Suomessa.

Tahvanaisen uran voisi kuvitella jatkuvan vähintään Ykkösen tasolla, sillä hän on pelannut vähintään Suomen toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla jo yli 10 vuotta putkeen. ”Tinke” ei silti sulje pois mahdollisuutta palata Joensuuhun ja Kakkosessa ensi kaudella pelaavaan Jippoon. Seuraan, jota hän edusti juniorina ja miesten tasolla kaudet 2007-2010.

- Onhan sieltä useasti kyselty. Ovat olleet kiinnostuneita. Minulle se on tietysti se rakas seura. Kaikkihan on aina mahdollista, Tahvanainen heittää.

Hän on pyörinyt kauden päättymisen jälkeen Joensuussa ja Itä-Suomessa sekä lomaillut pari viikkoa Thaimaassa. Virallisesti hän on yhä kirjoilla Seinäjoella, missä hänen kihlattunsa työskentelee.

http://www.urheiluviikko.net/