Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Jääkiekko

Juuso Kaijomaa: Voin minä maalejakin tehdä

  • Karjalainen
23-vuotias Juuso Kaijomaa vietti edelliset kuusi kautta SM-liigajoukkue SaiPan organisaatiossa mutta vakiopaikka SM-liigassa ei vielä avautunut. 23-vuotias Juuso Kaijomaa vietti edelliset kuusi kautta SM-liigajoukkue SaiPan organisaatiossa mutta vakiopaikka SM-liigassa ei vielä avautunut.

Täksi kaudeksi kuuden vuoden tauon jälkeen kasvattajaseuraan Jokipoikiin palannut keskushyökkääjä Juuso Kaijomaa, 23, johtaa joukkueensa sisäistä maalipörssiä.

Pelaajatyypiltään 23-vuotias Kaijomaa on enemmän kiekon kanssa viihtyvä taitosentteri. Viime kaudella SM-liigassa hän ei tehnyt yhtään maalia, mutta nyt verkko on heilunut Mestis-kentillä jo 11 kertaa.

Mites tässä näin on päässyt käymään?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Ketjun roolitukset ovat ehkä vaikuttaneet. Olen perinteisesti tottunut olemaan pelintekijä, mutta nyt on Pitkäsen Ilmari maailmanluokan pelintekijänä vieressä, niin itse olen latonut kiekkoja pussiin. Mutta ei se minulle mikään ongelma ole, voin minä maalejakin tehdä, hän naurahtaa.

Roolin muutos SM-liigajoukkueen kokoonpanon rajamailla kiikkuvasta jämämiehestä yhdeksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista ei ole kuitenkaan tapahtunut kivutta. Nyt Kaijomaa on yksi niistä, joihin katseet ratkaisuhetkillä kääntyvät.

-  Isompi sopeutuminen siinä oli kuin ajattelin. Se kuva, mikä minulla oli itsestäni pelaajana, ei pitänyt alkukaudesta paikkaansa. Odotin, että lähtisi helpommin käyntiin, Kaijomaa myöntää.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa