Tiistai, 24.11.2020 
Lempi
Jääkiekko

Lukuisat aivotärähdykset päättivät nuoren Jokipojan uran

  • Jarkko Keinänen
  • Mikko Makkonen
Jimi Aavikko pelasi Jokipoikien väreissä Espoo Unitedia vastaan marraskuussa 2017. Jimi Aavikko pelasi Jokipoikien väreissä Espoo Unitedia vastaan marraskuussa 2017.
Jokipoikien 20-vuotias hyökkääjä Jimi Aavikko loukkaantui joulukuun alussa A-nuorten Mestiksen kotiottelussa KJT Haukkoja vastaan. Vastustajan kyynärpää osui Aavikkoa pään seudulle ja hän sai tilanteessa aivotärähdyksen. Aavikko on kärsinyt niistä jo useasti aiemminkin. Näiden yhteisvaikutuksesta hän päätyi yhdessä lääkärien kanssa ratkaisuun lopettaa oma pelaajauransa.

Vantaalla syntynyt Jokipoikien kasvatti ehti pelata useita vuosia Juniori Jokipoikien eri ikäluokissa. Viime kaudella Aavikko edusti SaiPaa, jossa hän pääsi pelaamaan seitsemän ottelun verran Liigaa. Niissä ei tullut pisteitä, mutta nuorten SM-liigan puolella hän iski 39 ottelussa tehot 7+9=16.

Tällä kaudella Aavikko ehti pelata Jokipoikien edustusjoukkueessa Mestistä kahdeksan ottelua ilman tehomerkintöjä sekä A-nuorten Mestiksessä 13 ottelua tehoilla 9+3=12.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Oli vaikea päätös lopettaa. Kovia iskuja on kuitenkin tullut jo useita ja seuraava voi olla liikaa, joten ei kannata ottaa riskiä. Nyt keskitytään kouluun ja eihän sitä tiedä, vaikka jotain touhuaisin myös kiekon parissa. Juniori Jokipoikien suuntaan olen jo käynyt keskusteluja aiheesta, Aavikko kertoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi