Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Koripallo

Smith pääsee mukaan jo joulutauon jälkeen

  • Karjalainen

Joensuun Katajan pelintekijä Johnell Smith on joulutaukoon asti sivussa viime tiistaina Kypros-pelissä saamansa nivusrevähtymän vuoksi.

-  Loukkaantuminen näytti alkuun paljon pahemmalta, mutta hän sai pysäytettyä liukastumisessaan liikettä jonkin verran, sanoo Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Smithin pitäisi olla harjoittelu- ja pelikunnossa heti joulutauon jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

32-vuotias Smith valittiin viime keväänä Ruotsin pääsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän on pelannut pari kautta niin Ruotsissa kuin Tanskassakin ja sitä ennen neljä kautta Venezuelassa.

Hän on käynnissä olevan SM-liigan paras riistäjä saalistettuaan 2,6 riistoa peliä kohti. Syötöissäkin hän on kolmantena (5,1). Myös euroliigassa Smithin syötöt ovat onnistuneet: hän on EuroChallengen kaikki lohkot huomioiden sarjan 15. paras syöttäjä keskiarvolla 4,4.

Kataja jatkaa liigaa lauantaina kotipelissään Kouvolan Kouvoja vastaan. Samalla joensuulaisilla on revanssin paikka, sillä Kouvot voitti kotiareenallaan lokakuussa 67-66.

Kataja jatkaa euroliigaa heti ensi tiistaina Samarassa lohkon jo voittanutta venäläissikermää vastaan. Alle 20 pisteen tappiokin vienee Katajan varmuudella korisuhdevertailussa lohkosta toisena jatkoon.

Katajan ykkösmies on EuroChallengessa ollut Jonte Flowers, joka on koko sarjan kahdeksan lohkon paras riistojen tekijä (3,0) ja kuudenneksi paras pistemies (18,4 pisteen keskiarvo).

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi