Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Urheilu

Pärmäkoski hiihti voittoon Planican kympillä

  • STT
Krista Pärmäkoski paineli voittoon maastohiihdon maailmancupin perinteisen hiihtotavan kymmenen kilometrin kisassa Slovenian Planicassa. Toiseksi hiihti Ruotsin Charlotte Kalla, joka jäi suomalaisesta 3,6 sekuntia.

Voitto oli Pärmäkosken uran ensimmäinen maailmancupissa.

–  Olen ollut niin monta kertaa lähellä, ja nyt sain ensimmäisen voiton. Se on todella tärkeää minulle, Pärmäkoski sanoi Expressenin haastattelussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

8,9 kilometrin kohdalla Kalla oli vajaan sekunnin Pärmäkoskea edellä, mutta lopun suomalainen tuli nopeammin. Norjan Heidi Weng oli kolmas 33,5 sekuntia Pärmäkoskelle hävinneenä.

–  Latu on raskas ja tarkoitus oli, etten aloita liian kovaa. Suunnitelmani oli tänään hyvä. Syyskuussa olimme täällä harjoitusleirillä ja jo silloin sanoin päävalmentajalle, että aion tehdä hyvän hiihdon Planicassa, Pärmäkoski sanoi tv-haastattelussa.

Pärmäkoski arvioi saaneensa etua siitä, että tuli Kallan takaa ja tiesi tarkalleen miten kaukana oli ruotsalaisesta.

–  Sain hyvät tiedot väliajoista. Tiesin olevani hyvä viimeisellä kilometrillä, joten keskityin vain saamaan hyvät vauhdit alamäissä.

Ensi kuun olympialaisissa kymmenen kilometrin väliaikalähtökisa käydään vapaalla hiihtotavalla.

- Charlotte Kalla, Ragnhild Haga, Marit Björgen, Pärmäkoski luetteli omat suosikkinsa olympialaisiin ja tyytyi naurahtamaan, kun häneltä kysyttiin omista mahdollisuuksistaan.

Kerttu Niskanen oli kuudes 49,4 sekuntia voittajaa hitaampana.

Aino-Kaisa Saarinen oli 11:s, Laura Mononen 14:s, Riitta-Liisa Roponen 16:s ja Anne Kyllönen 21:s.