Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Jalkapallo

Maakunnan jalkapalloseurat yhteistyöhön – Jippo ja Lehmon Pallo avasivat pelin

  • Renne Ohtonen
  • Marko Puumalainen
Jippo juhli nousua Kakkoseen syksyllä 2017. Nyt puhaltavat uudet tuulet myös maakunnan jalkapallossa. Jippo juhli nousua Kakkoseen syksyllä 2017. Nyt puhaltavat uudet tuulet myös maakunnan jalkapallossa.

Kakkoseen valmistautuva Jippo ja Nelosessa pelaava Lehmon Pallo -77 aloittavat yhteistyön. Jippo tiedotti monivuotisesta sopimuksesta torstaina.

Yhteistyösopimus tarkoittaa seurojen edustusjoukkueiden välille esimerkiksi pelaaja- ja valmentajavaihtoa.

– Seurojen välisen tiiviin yhteistyön tavoitteena on parantaa ja kehittää junioripuolelta miesten sarjoihin siirtyvien pelaajien pelaajapolkua ja kasvamista Jipon edustusjoukkueen vaatimalle tasolle, Jipon päävalmentaja Jouni Lehtimäki kommentoi tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Aiemmin B-junioreista miesten sarjoihin siirtyneet nuoret ja lahjakkaat pelaajat, jotka eivät ole vielä aivan valmiita edustusjoukkueen vaatimalle tasolle, jäivät ilman selkeää kasvu- ja kehityspolkua. Tämä johti monien kohdalla siihen, että joko nuoret pelaajat lopettivat pelaamisen kokonaan tai heidän lupaava kehityksensä pysähtyi uran kriittisessä vaiheessa.

LehPan puheenjohtaja Tero Vornanen taas sanoo, että yhteistyö tarjoaa lehmolaisseuran pelaajille väylän korkeammille sarjatasoille.

– Pyrkimyksenä on, että Lehmossa pelattaisiin 3. divisioonatason jalkapalloa toivottavasti jo vuonna 2019, ja myös LehPan kakkosjoukkueen osalta tämä antaa parempia mahdollisuuksia pelata jatkossa ylemmällä tasolla, mikäli tarvetta ilmenee, Vornanen arvelee.

Lehtimäki täsmensi, että yhteistyötä on aikomus tehdä jatkossa myös muidenkin kuin LehPan kanssa. Esimerkiksi naisten ja tyttöjen jalkapalloon keskittyvä joensuulaisseura FC Hertta on yksi tulevaisuuden yhteistyötahoista.