Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Urheilu

Tänään ratkeaa naisleijonien puolivälierävastus, naiset sivakoivat 10 km ja ampumahiihtäjät toivovat kevyitä tuulenvireitä

  • STT
Torstai on yksi vilkkaimmista suomalaispäivistä kisoissa, ja mitalitoiveitakin on ainakin naisten ampumahiihdossa ja maastohiihdossa.

Miesten kiekkojoukkue kohtaa Saksan, naisjääkiekkoilijat ovat tositoimissa kilpailuoikeuden saaneita venäläispelaajia vastaan. Suurmaille kärsittyjen tappioiden jälkeen Naisleijonilla olisi voiton paikka. Mielenkiintoa lisää se, että ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä B-lohkon toiseksi sijoittuneen Ruotsin ja häviäjä lohkon voittaneen Sveitsin.

Jääkiekkoilijoiden ohella valokeilaan pääsee lumilajien urheilijoita. Anton Lindfors kilpailee lumilautacrossissa, jossa hän sijoittui Sotshissa 13:nneksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Rata on ihan hyvä. Ei kovinkaan vaikea teknisesti, voisi olla jopa hieman haastavampi. Mutta on siinä tarpeeksi kaikkea, Lindfors ennakoi.

Kello 4 Suomen aikaa alkaneessa kisassa lasketaan ensin sijoitteluerät, joiden mukaan kilpailijat sijoitetaan kahdeksaan neljännesvälierään. Niistä erien kaksi parasta etenee puolivälieriin, ja puolivälieristä erien kaksi parasta välieriin. Kustakin välierästä kaksi parasta jatkaa finaaliin ja kaksi muuta pikkufinaaliin (sijat 5–8).

Roponen avaa olympiahiihtonsa

Maastohiihdossa naisten 10 kilometrin kisan suomalaisjoukko harveni kolmen hiihtäjän suuruiseksi, kun Kerttu Niskanen vetäytyi kisasta. Kello 8.30 alkavalla matkalla hiihtävät Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja olympiahiihtonsa avaava Riitta-Liisa Roponen. Kisastartti on Roposen 13:s olympialaisissa.

–  Ladussa on paljon työpätkää, ja alamäet pitää ottaa tarkasti, kymmenen parhaan joukkoon tähyävä Roponen sanoi.

Pärmäkoski uskoo, että väliaikalähtöinen kilpailu sopii hänelle hyvin. Hän palautui hyvin pronssin tuoneesta yhdistelmäkilpailusta sprinttiin eikä usko kohtaavansa palautumisongelmia myöskään ennen vapaan hiihtotavan kisaa.

Ampumahiihtopenkalla kova sutina

Ampumahiihdon kisapäivä sähköistyi, kun kova tuuli siirsi naisten normaalikilpailun keskiviikolta torstaille. Toiveissa ovat kevyemmät tuulenvireet, jotta kisa olisi tasapuolinen. Suomalaisista kello 10.15 alkavassa kisassa ovat mukana Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen ja Laura Toivanen.

Miesten normaalimatkalla ovat mukana Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä. Kilpailu alkaa kello 13.