Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Koripallo

Kataja jäi nyt jalkoihin jo ensimmäisellä kympillä

  • Petri Siitonen
  • Jarno Artika
Arkistokuvassa koria nostava Timothy Williams oli Katajan paras pistemies Nokialla. Arkistokuvassa koria nostava Timothy Williams oli Katajan paras pistemies Nokialla.
Lauantaina Kataja hävisi ottelun Tampereella Pyrintöä vastaan vaisuun toiseen neljännekseen. Yksi yö muutti tilannetta sen verran, että Nokialla Kataja jäi jalkoihin jo ensimmäisellä kympillä. BC Nokian voitto kirjattiin pistein 98-76 (53-35). Kotijoukkueen johto oli avausneljänneksen jälkeen 31-15. Keskinäisten pelien voitot menivät runkosarjassa isännille 3-1.

Tauon jälkeen joko Kataja paransi tai isännät ottivat jalkaa kaasulta, mutta peli kuitenkin tasoittui. Viimeisellä kympillä BC Nokia taas lisäsi kierroksia ja Kataja jäi lopullisesti kyydistä. Vieraista Timothy Williams (24/12) heitti kovimmat pinnalukemat ja pelasi ihan hyvin ensimmäisen neljänneksen jälkeen.

Pelintekijä Damier Pitts (14/0) sai virhetilinsä täyteen sekä jälleen kerran teknisen virheen. Mies käy pelistä toiseen huolestuttavan kuumana. Jatkoa ajatellen erittäin riski pelaaja myös hermokontrollin suhteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kahden tappion myötä Katajan tilanne sarjataulukossa on kohtalaisen vaikea. Se tippui jo seitsemänneksi, mutta kotietuun on vielä kaikki mahdollisuudet. Vain Vilppaan runkosarjan voitto lienee jo kirkossa kuulutettu.

Tosin voittoja Katajan pitäisi raapia päästäkseen neljän parhaan joukkoon. Tällä hetkellä joukkue ui aika syvissä vesissä. Kokoonpanosta on puuttunut jo pidemmän aikaa kolme isoa pelaajaa. Harjoittelu on otteluruuhkassa ja loukkaantumisten vuoksi ollut erittäin vaillinaista. Peli Nokialla oli joensuulaisille jo kolmas viiden päivän sisällä.

Kentällä laahustaa ajoittain huolestuttavan haluton ja asenteeton Kataja. Joukkuehenki näyttää ainakin kotikatsomoon olevan kaikkea muuta kuin paras mahdollinen.

Päävalmentaja Greg Gibson lupaili jo muutama viikko sitten muutoksia. Vielä niitä ei ole nähty, vaikka kartoitus lienee ollut koko ajan päällä. Korisliiga jäi nyt maajoukkuetauolle.