Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Urheilu

Kanadan Sharpe dominoi freestylen lumikourua – Sotshin kultamitalistin kisa päättyi kaatumiseen ja kyyneliin

  • STT
Kanadan Cassie Sharpe oli omaa luokkaansa tiistaina Pyeongchangin olympialaisten freestylen lumikourussa eli halfpipessa. Sharpe esitti häikäisevät laskut kilpailussa, jossa hänen toiseksi paras laskunsakin olisi riittänyt olympiakultaan.

Sharpe avasi kilpailun 94,40 pisteen suorituksella, mikä osoittautui jo hänen kilpailijoilleen liian kovaksi tulokseksi. Toisella laskullaan Sharpe paransi ja sai 95,80 pistettä. Kolmas panokseton lasku jäi 42 pisteeseen.

Hopeaa otti Ranskan Marie Martinod, joka oli hopealla myös Sotshissa 2014. Martinod sai ensimmäisestä laskustaan 92,20 pistettä ja paransi toisella laskullaan 92,60 pisteeseen. Viimeisellään hän pisti kaiken peliin mutta kaatui, mikä sinetöi Sharpen olympiavoiton.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Halusin vain aloittaa vahvasti ensimmäisellä laskullani, Sharpe selvitti taktiikkaansa.

–  Tämä ei ole vielä ihan uponnut tajuntaani, mutta tunne on uskomaton.

Pronssia nappasi Yhdysvaltain Brita Sigourney, joka nousi viimeisellä laskulla ohi maannaisensa Annalisa Drewn.

Sotshin kultamitalisti, amerikkalainen Maddie Bowman jäi 11:nneksi. Bowman kaatui kaikilla laskuillaan viimeisen temppunsa. Hänen mahdollisuutensa menivät lopullisesti viimeisellä laskulla ikävän näköiseen kaatumiseen, jossa hän löi päänsä rinteeseen. Lääkintähenkilökunnan käytyä tarkistamassa Bowmanin kunnon amerikkalainen laski maaliin yhdellä suksella kyyneleet silmissä.

–  Olen todella iloinen, että yritin kunnolla. Mitalia puolustavilla urheilijoilla on paljon paineita, mutta minä halusin tehdä elämäni laskun tai kaatua. En ole täällä tehdäkseni laskuja varman päälle, Bowman sanoi.