Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Hiihtolajit

Mari Laukkanen epäonnistuneen kautensa jälkeen - "Miten voin luvata kenellekään olevani ensi vuonna parempi?"

  • Anni Kuittinen
  • Jouni Turunen

Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen avasi myöhään sunnuntai-iltana ajatuksiaan kuluneesta kisakaudesta.

- Ei sitä mitä tavoittelin. Virheitäkin tuli varmasti tehtyä riittävästi. Yritettyä yli omien rajojen, urheilija toteaa Facebook-sivullaan.

Laukkanen kertaa, että kauteen lähdettäessä urheilijalla on aina kahdenlaiset tavoitteet: kehityskohteet harjoituskaudelle ja talven tulostavoitteet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jos et saavuta ensimmäisiä, niin on usein hankalaa saavuttaa haluamaansa tulosta. Joskus voi käydä niin (niinkuin minulle kävi), että entistä parempien testitulosten mukaan harjoittelukaudella on päästy tavoitteisiin, mutta koska se on vaatinut entistä kovemman rasituksen tuottamisen kehoon, homma on lipsahtanut tasapainosta ja talvesta tulee haastava, hän toteaa.

Hän kertoo myös selvän syyn sille, miksi ajoi kehonsa niin tiukoille harjoituskaudella: "Koska haluan olla hyvä. Haluan jaksaa. Haluan olla paljon parempi mitä olen ollut."

Laukkanen on puhunut tällä kaudella myös uransa lopettamisesta.

- Kyllä minä tätä urheilua rakastan, mutta haluaisin vain olla tässä helvetin paljon parempi. Mutta sitähän minä yritin tänäkin vuonna? ...Siksi mie tähän niin kovasti turhauduin. Miten voi luvata kenellekkään olevani ensi vuonna parempi jos olen yrittänyt sitä joka tapauksessa koko ajan, siinä vaihtelevasti onnistuen? Ja miten uskon siihen itse, että löydän sen tien miten sen teen? Ja lopulta, ehkä mietittävänä lienee myös se, miksi se tuloksen tekeminen tuntuu olevan niin pakkomielteisen tärkeä?

Kirjoituksensa lopuksi Laukkanen toteaa tarvitsevansa nyt lepoa ja aikaa irtaantua kuluneesta kaudesta ja kerätä ajatuksiaan.