Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Urheilu

Donskoi rohmusi pisteitä – San Joselle jo kolmas otteluvoitto

  • STT
San Jose jatkoi vahvaa menoaan jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä, kun se kukisti ensimmäisen kierroksen kolmannessa ottelussa Anaheimin 8–1. San Jose johtaa ottelusarjaa jo voitoin 3–0. San Josen tehomiehet olivat hyökkääjät Joonas Donskoi ja Logan Couture, jotka tekivät maalin mieheen ja nappasivat kaksi syöttöpistettä.

Donskoi viimeisteli 2–1-maalin toisen erän alussa ja saalisti pari minuuttia myöhemmin syöttöpisteen Marcus Sörensenin 3–1-osumaan. Kolmannessa erässä Donskoi rohmusi illan kolmannen tehopisteensä Joe Pavelskin 6–1-maaliin.

San Jose voi varmistaa jatkopaikan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa. Myös Nashvillellä oli mahdollisuus järjestää katkonpaikka torstaille, mutta Colorado oli vahvempi 5–3. Jo runkosarjassa kunnostautuneet Mikko Rantanen (0+2), Nathan MacKinnon (2+0) ja Gabriel Landeskog (1+2) häärivät tehoketjuna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nashvillen Pekka Rinne jätti maalinsa neljännen takaiskun jälkeen ajassa 24.25. Suomalaismaalivahdille kertyi 11 torjuntaa.

–  Emme antaneet hänelle sellaista tukea, mitä olisi tarvittu, Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette antoi Rinteelle armoa TSN:n haastattelussa.

Tilalle vaihdettu Juuse Saros (18 torjuntaa) ei antautunut kertaakaan. Colorado teki viimeisen maalinsa tyhjään verkkoon.

"Parissa edellisessä pomppi"

Myös Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Raskin ottelu päättyi tappioon, kun Toronto voitti 4–2. Rask torjui ottelussa 26 kertaa. Toronton ratkaisijaksi nousi veteraanihyökkääjä Patrick Marleau, joka laukoi 2–1- ja 4–2-maalit. Toronton maalivahti Frederik Andersen urakoi 40 torjuntaa.

–  Parissa edellisessä ottelussa pomppi eduksemme, mutta nyt ei. Tällaista jääkiekko on, Bostonin hyökkääjä Brad Marchand sanoi TSN:lle.

Coloradon ja Toronton tavoin myös New Jersey kavensi otteluvoitot 1–2:een. New Jersey horjutti Tampa Bayta 5–2-voitollaan. New Jerseyn Sami Vatanen jäi pisteittä, mutta suomalaispuolustajan plus-miinuslukema oli +2.