Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Jalkapallo

Joensuulaisen jalkapalloseuran ex-puheenjohtaja epäiltynä kavalluksesta

  • Heikki Arppi
  • Mikko Makkonen

Joensuulaisen jalkapalloseuran ex-puheenjohtajaa epäillään 20 000 euron törkeästä kavalluksesta. Itä-Suomen poliisilaitos epäilee vuonna 1970 syntynyttä miestä, joka toimi Karjalaisen saamien tietojen mukaan tuolloin Joensuun Palloseuran puheenjohtajana.

Rikoskomisario Kimmo Wetterstrand kertoo poliisin tutkineen seuran epäselviä tilisiirtoja, jotka oli aiheuttanut vuoden 2016 tehtäväänsä valittu seuran puheenjohtaja.

Seuran toimintaan liittymättömät tilisiirrot alkoivat vuoden 2016 alussa ja jatkuivat helmikuuhun 2017 saakka, jolloin puheenjohtajalta evättiin tilinkäyttöoikeus ja hänet siirrettiin pois tehtävistään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miehen epäillään siirtäneen seuran varoja omiin tarkoituksiinsa hieman yli 20 000 euroa. Hän oli merkinnyt tilisiirtojen syyksi muun muassa matka- tai kululaskun. Perusteettomia tilisiirtoja oli kaikkiaan yli sata.

Syytetty on kertonut tilisiirtojen motiiviksi muun muassa rahapulansa. Osalliset ovat päässeet poliisin mukaan sovintoon vahingonkorvausten maksuaikataulusta, mutta tapaus lähetetään silti syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjävirastoon.

Seuran nykyiset toimijat eivät millään tavoin ole asiassa epäiltyinä. He eivät halua kommentoida koko asiaa.

JoPS jättäytyi tulevaksi kaudeksi miesten Kolmosesta, mutta tämä johtui pelaajapulasta. Seuran toiminta jatkuu talouden osalta normaalisti.