Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Jalkapallo

Henni Rinkinen nauttii viheriöllä juoksutaustansa hedelmiä

  • Heikki Arppi
  • Marko Puumalainen
Urheiluakatemian Kimmo Hyppönen muisti keskiviikkona Henni Rinkistä ja muita JYK:in urheilijoita menestyskahveilla. Rinkisen stipendinhakua todistavat ampumahiihtäjä Johanna Ärväs ja teamgym-tytöt. Urheiluakatemian Kimmo Hyppönen muisti keskiviikkona Henni Rinkistä ja muita JYK:in urheilijoita menestyskahveilla. Rinkisen stipendinhakua todistavat ampumahiihtäjä Johanna Ärväs ja teamgym-tytöt.

18-vuotias Henni Rinkinen on Suomen lupaavimpia tyttöjalkapalloilijoita. Joensuulaisneitokaisen tausta on Enonkoskella ja ratajuoksussa, mutta viimeiset nelisen vuotta jalkapallo on ollut ainoana lajina.

Rinkinen on yksi neljästä Joensuun Urheiluakatemian tämänvuotisista stipendiaateista. Tasokkaassa seurassa hän ja Joensuun Mailan naisten 1-sarjajoukkueessa pesäpalloa pelaava Sini Suihko ovat, kun muut kaksi ovat kolmiloikan 50 vuotta vanhan Suomen ennätyksen viime kesänä rikkonut Simo Lipsanen ja ampumahiihdon olympiajoukkueessa urheillut Tero Seppälä.

Rinkinen on päässyt 19-vuotiaiden maajoukkueleiritykseen ja pelaa isoja minuutteja FC Hertan naisten Ykkösen joukkueessa. Yhden pelin aikana hän etenee kentällä jopa 11 kilometriä. Samaan aikaan opiskelu ja urheiluakatemiavalmennus pelaavat hyvin yhteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tarkemmin torstain Karjalaisessa.