Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Urheilu

Kanada ja Yhdysvallat nappasivat välieräpaikat MM-kiekossa

  • STT
Kanada ja Yhdysvallat ottivat välieräpaikat jääkiekon MM-kisojen päiväotteluissa. Kanada kukisti Venäjän maalein 5–4 jatkoajalla, ja Yhdysvaltain joukkue pudotti Tshekin jatkosta maalein 3–2.

Kanada kohtaa välierissä Suomi–Sveitsi-ottelun voittajan. Yhdysvaltain vastustaja seulotaan illan ottelusta Ruotsi–Latvia.

Välierät pelataan lauantaina Kööpenhaminassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjä venytti pelin jatkoajalle

Kanada pudotti viihdyttävässä kiekkopelissä Venäjän jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä. Ryan O'Reilly ohjasi jatkoajalla Kanadan 5–4-voittoon Connor McDavidin syötöstä, kun Kanada pelasi ylivoimaa neljällä kolmea vastaan.

Ottelu polveili Kanadan johtoasemassa ja Venäjän tasoituksin, kun Kanada luovutti aina johtoasemassa vastustajalle enemmän tilaa. Myös molemmilla maalivahdeilla oli osansa maali-ilotteluun. Kanadan Darcy Kuemper ja Igor Shestjorkin olivat torjunnoissaan yhtä epävarmoja.

Kanada hallitsi ottelua toisen erän puoliväliin. Parayko ja Ryan Nugent-Hopkins iskivät joukkueen kahden maalin johtoon, mutta sen jälkeen ote luiskahti Venäjälle.

Ilja Mihejev ja Aleksandr Barabanov nostivat Venäjän tasoihin.

Sekavassa kolmannessa erässä Kanada kävi kahdesti maalin johdossa, mutta Venäjä nousi molemmilla kerroilla tasoihin ja venytti pelin jatkoajalle.

Jatkoaika ratkesi käytännössä Kirill Kaprizovin kahden minuutin rangaistukseen huitomisesta.

Kanadan pelin moottori McDavid syötti Kanadan ensimmäisen, toisen ja viidennen maalin.

Kanada kohtaa lauantain välierissä Suomi–Sveitsi-ottelun voittajan.

Kanen maalit kaatoivat Tshekin

Patrick Kane johti kahdella maalillaan Yhdysvallat jääkiekon miesten MM-kisojen välieriin torstaina. Yhdysvallat kukisti Tshekin Kanen ja Cam Atkinsonin maaleilla 3–2 (2–0, 0–2, 1–0).

Yhdysvallat aloitti ottelun terävästi. Kane ja Atkinson iskivät ensimmäisessä erässä joukkueen 2–0-karkumatkalle.

Toisessa erässä etu kääntyi Tshekille, kun Michael Repik ja Martin Necas hyödynsivät harvat tekopaikat tehokkaasti. Repik teki Tshekin kavennusmaalin toisen erän alkupuolella, ja Necas ohjasi 2–2-tasoituksen komeasti ylänurkkaan ylivoimatilanteessa.

Yhdysvallat painosti, mutta Tshekin maalivahti Pavel Francouz esti maalintekoyritykset.

Kolmannessa erässä Yhdysvallat otti pelin terävämmin komentoonsa. Kanen ratkaisu tuli jo erän alkupuolella. Lopun Yhdysvallat puolusti huolella ja jätti Tshekin maaleitta maalivahti Keith Kinkaidin torjuntojen turvin.

Lauantain välierissä Yhdysvallat kohtaa Ruotsi–Latvia-puolivälierän voittajan.

------

Juttua korjattu klo 20.15: Kanadan ratkaisumaalintekijä Ryan O'Reilly, ei Colton Parayko.