Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Pesäpallo

Hämmentämisestä nauttiva Sami Partanen tuskastui liiton miehiin - "Se kertoo kaiken oleellisen"

  • Jarmo Sieviläinen
  • Kimmo Kirves
Sami Partasen sukunimi oli kirjoitettu pelipaitaan kyrillisin kirjaimin kesällä 2016, Sami Partasen sukunimi oli kirjoitettu pelipaitaan kyrillisin kirjaimin kesällä 2016,

Kiteen Pallon ykkösvahti Sami Partanen myöntää tykkäävänsä hämmentää kentällä. Ykkösvahti pelasi muutama vuosi sitten pelipaidalla, jossa hänen sukunimensä oli venäjäksi kyrillisin kirjaimin. Yksi tausta-ajatus oli, että se olisi poikinut venäläisen sponsorin.

Partasen ideana oli aiemmin laittaa pelipaitaan lempinimi ”Eko”, ja ajatus jalostui kouluajoilta tuttuun venäjän kieleen.

– Liiton miehen kielsivät lopulta sen käyttämisen. Se kertoo kaiken oleellisen, en kehtaa edes ottaa kantaa. Kuulemma nimestä pitää saada selvää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiteen Pallon kausi on alkanut neljällä voitolla ja kolmella tappiolla. Kiteeläisillä on nyt otteluruuhka, neljä peliä kuudessa päivässä, kun torstai-iltana Rantakentälle saapuu sarjakakkonen Kouvola. Ensi maanantaina Kiteellä nähdään sarjakärki Vimpeli.

– Kouvola on kovakuntoisin sisäpelijoukkue. Ulkopelimme on yleensä toiminut ja joutuu nyt testiin. Joukkueemme on revittävä kaikki irti jokaisessa pelissä, emmekä voi himmailla yhtään, Partanen näkee.

Sami Partasta on luonnehdittu vuosien varrella ilopilleriksi ja väriläiskäksi, joka tunnetaan näyttävistä tuuletuksista.

– Välillä tämä leima on harmittanutkin. Minut tunnettiin vain ilopillerinä, eikä nähty välttämättä suoritusten taakse. Ajattelin välillä, etten tuuleta ollenkaan, kun siitä tuntui tulevan pääasia. Mieluummin sitä olisi esillä pelillisistä ansioista, Partanen toteaa.

– Alku-uran aikana nautinto onnistumisista oli niin suuri, että tuli laitettua kertoimia ja kun se harmitti vastustajaa, niin lisäsin vain kierroksia. Mutta en minä huvin vuoksi ole pelleillyt vaan aina ne ovat seurausta jostakin.

Partanen sanoo nauttivansa pelaamisesta ison yleisön edessä Itä–Lännessä tai loppuotteluissa.

– Onhan tunnelmassa ja syttymisessä eroa, kun pauhun tuntee kentällä. Nautin, kun hommat ovat isoimmillaan.

Hyvän alkukauden pelannut Partanen on lähellä valintaa Joensuun Itä–Länteen. Valinta arvo-otteluun olisi hänelle jo 15:s. Arvo-ottelusta Partanen ei ole kieltäytynyt koskaan.

– Itä–Länsi on ollut yksi henkireikä viime vuosina ja antanut polttoainetta.

Sami Partasella ja hänen Elina-vaimollaan on kolme poikaa. Tänä vuonna Partasten perheellä voi olla edessä iso muutos. Se voi tarkoittaa muutoksia myös Saami Partasen seuraan, sillä perhe on muuttamassa Imatralle.

Lisää Sami Partasen ensi kauden suunnitelmista Karjalaisen tilaajille: 

Pesäpalloilija Sami Partanen on 39-vuotiaana elämänsä iskussa - perheellä edessä muutto Imatralle