Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Urheilu

Ensimmäiset 20 MM-peliä ilman maalittomia kamppailuja – ensimmäisen kerran sitten vuoden 1954

  • STT
Jalkapallon MM-lopputurnauksessa Venäjällä ei ole nähty maalittomia kamppailuja, kun takana on seitsemän ottelupäivää ja 20 ottelua. Viimeksi 0–0-pelit ovat loistaneet poissaolollaan näin pitkään vuoden 1954 turnauksessa, jolloin koko 26 ottelun turnauksessa ei nähty lainkaan maalittomia pelejä. Tilastosaavutuksesta kertoi Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa Twitter-tilillään.

Tasapelejä on kaiken kaikkiaan nähty kolme, mutta tasaisuutta on piisannut voittoihinkin päättyneissä. Nähdyistä 17 voitosta 13 on päättynyt yhden maalin erolla, ainoina poikkeuksina Venäjän voitot Saudi-Arabiasta (5–0) ja Egyptistä (3–1) sekä Kroatian 2–0-voitto Nigeriasta ja Belgian 3–0-voitto Panamasta.

Maalin voitoista peräti yhdeksän on päättynyt lukemiin 1–0. Eilen kisoissa koettiin harvinainen päivä, kun kaikki kolme ottelua päättyivät 1–0. Aiemmin MM-historiassa on nähty kolme 1–0-voittoa samana päivänä vain kahdesti, kesäkuun 25. päivä 1982 ja kesäkuun 23. päivä 2010.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Argentiina ja Kroatia iskevät yhteen huippuottelussa

Suuriin mestarisuosikkeihin kuuluva Argentiina on tänään tiukassa paikassa jalkapallon MM-kisoissa, kun se kohtaa iltapelissä Kroatian. Muun muassa Luka Modricin ja Ivan Rakiticin tähdittämä Kroatia on kova nippu, joka aloitti turnauksen voitolla Nigeriasta.

Argentiina sen sijaan jäi 1–1-tasapeliin Islantia vastaan, ja supertähti Lionel Messi epäonnistui rangaistuspotkussaan. Tulos herätti välittömästi epäilyt Argentiinan iskukyvystä, sillä joukkue oli jo karsinnoissa alavireinen.

Monet Argentiinan pelaajista ovat rientäneet kehumaan Messiä.

–  Kaikki tiedämme, mitä Messi merkitsee joukkueellemme ja maallemme. Hän on maailman paras pelaaja kentällä, mutta myös sen ulkopuolella, puolustaja Cristian Ansaldi sanoi.

Myöskään Kroatia ei saavu Nizhni Novgorodin otteluun ilman parranpärinää. Hyökkääjä Nikola Kalinic lähetettiin MM-kisoista kotiin selkävamman vuoksi. Väitteiden mukaan Kalinic kieltäytyi tulemasta Nigeria-ottelussa vaihdosta kentälle.

Argentiinan ja Kroatian välinen ottelu alkaa kello 21.

Tanska hakee toista voittoaan

Kello 15 alkavassa päiväpelissä Tanska yrittää jatkaa voittolinjalla, kun se kohtaa C-lohkossa Australian. Tanska aloitti Venäjän kisat kukistamalla Perun 1–0. Australia puolestaan hävisi Ranskalle 1–2.

C-lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Ranska ja Peru. Vahvoihin mestariehdokkaisiin kuuluva Ranska on Jekaterinburgin ottelun selvä voittajasuosikki.

–  Rehellisesti sanottuna en tiedä, olemmeko millään alueella Ranskan tasolla, Perun päävalmentaja Ricardo Gareca myönsi.

Hän kuitenkin uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin kello 18 alkavassa kamppailussa.

–  Pystymme voittamaan kenet tahansa, meillä on työkalut voittoon ja tiedämme, miten hallita tällaisia äärimmäisiä tilanteita.