Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Jalkapallo

Edellisten MM-kisojen yllättäjä ulkona jatkosta ja yhä ilman maalia: "Se oli meille kivulias tilanne"

  • Heikki Löfman
  • Paul Ellis / AFP Photo
Valmentaja Oscar Ramirezin mukaan Costa Rica on tuskaillut etenkin hyökkäyspelaamisensa kanssa. Valmentaja Oscar Ramirezin mukaan Costa Rica on tuskaillut etenkin hyökkäyspelaamisensa kanssa.

Brasilian MM-kilpailuissa neljä vuotta sitten puolivälieriin yltänyt ja niissäkin vasta rangaistuspotkuilla Hollannille taipunut Costa Rica on ollut pettymys Venäjällä nyt käynnissä olevissa MM-kisoissa.

Joukkue on kahden tappion jälkeen ulkona jatkopeleistä.

Lopullisen kuoliniskun Costa Rican jatkohaaveille löi Brasilia voittamalla sen perjantaina 2–0.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkuetta vuoden 2015 loppukesästä saakka valmentaneen Oscar Ramirezin sikermä on Venäjällä tuskaillut erityisesti hyökkäyspelaamisensa kanssa. Joukkue onkin ennen itselleen merkityksetöntä Sveitsi-ottelua edelleen ilman tehtyä maalia.

Costa Rican maajoukkueen eli "La Selen" keskikentällä vuosikausia 80- ja 90-luvuilla nähty Ramirez oli tappiosta huolimatta ylpeä ryhmästään Brasilia-pelin jälkeen.

– Halusimme kontrolloida peliä ja vastustajaa joko pallolla tai ilman sitä. Ensimmäisellä puoliajalla onnistuimme siinä, mutta toisesta puoliajasta Brasilia teki meille vaikean. Lopulta emme saaneet hommaa maaliin, Ramirez sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Oma osansa lopputuloksessa oli sillä, että Brasilian vaihtopelaajat Douglas Costa ja Roberto Firmino pelasivat hyvin tultuaan sisään toisella puoliajalla.

– Näillä vaihdoilla oli vaikutusta. He pystyvät ottamaan sisään pelaajia, joilla on sama taitotaso kuin niillä pelaajilla, jotka tulevat vaihtoon. Ja lisäksi näillä pelaajilla ei ollut väsymystä. Se oli meille kivulias tilanne, Ramirez kommentoi.

Vaikka jalkapallo on Costa Rican selkeä ykköslaji, ei maalla kuitenkaan ole sellaista määrää laatupelaajia kuin Brasilialla. Se näkyi perjantaina, vaikka ottelun ratkaisu vasta lisäajalla nähtiinkin.

– En tiedä, mitä olisimme voineet tehdä toisin. Pelasimme yhtä maailman parasta joukkuetta vastaan, mikä on aina vaikeaa. Meillä oli yksi–kaksi paikkaa, mutta emme onnistuneet. Turnauksessa olemme tehneet parhaamme sillä materiaalilla, mikä meillä on.

E-lohkon päätösottelut pelataan ensi keskiviikkona. Jatkoon on mahdollisuuksia Brasilialla, Sveitsillä ja perjantain iltaottelussa Sveitsille maalein 1–2 hävinneellä Serbialla.