Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Urheilu

Saksan maajoukkue pyytää Ruotsilta anteeksi provokatiivista juhlintaa

  • STT
Saksa voitti Ruotsin lauantai-illan F-lohkon ottelussa Toni Kroosin lisäajalla iskemällä 2–1-voittomaalilla.

Ruotsalaisleirissä oltiin erityisen närkästyneitä saksalaisten juhlinnasta. Osa saksalaisista juhli maalia ja voittoa näyttävästi Ruotsin penkin edessä.

Saksan maajoukkueen virallisella Twitter-tilillä pahoitellaan tilannetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se oli tunteikas taistelu. Pelin lopuksi osa henkilökunnastamme esitti joitakin reaktioita tai eleitä Ruotsin penkille päin. Pyydämme anteeksi Ruotsin valmentajalta ja koko joukkueelta. Anteeksi, Die Mannschaft kirjoittaa.

Ruotsin jalkapalloliitto vaatii vihaviesteistä poliisitutkintaa

Ruotsin jalkapalloliitto vaatii, että sen MM-joukkueen pelaajan Jimmy Du rmazin sosiaalisessa mediassa saamista vihaviesteistä aloitetaan poliisitutkinta.

Toisella puoliajalla vaihdosta Ruotsin keskikentälle tullut Durmaz aiheutti rikkeellään ottelussa Saksaa vastaan lisäajalla vapaapotkun. Toni Kroos ampui tuomitun vapaapotkun verkkoon ja varmisti Saksalle tärkeän 2–1-voiton.

Välittömästi ottelun päätyttyä Durmaz lytättiin sosiaalisessa mediassa, ja myös hänen oma tilinsä täyttyi vihakommenteista. Sen jälkeen Durmaz on saanut paljon myös kannustavia viestejä.

Kohun keskipiste suhtautui kommentteihin rauhallisesti.

–  Olen aina saanut niskaani ihmisten vihat sosiaalisessa mediassa. Ei haittaa, he saavat jatkaa vihaamista. Edustan ylpeänä maatani, Durmaz kuittasi.