Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Jalkapallo

Messi helpottunut jatkopaikan varmistuttua: "Olemme kärsineet paljon"

  • Heikki Löfman
  • Gabriel Bouys
Argentiinan Lionel Messi kertoi, että Nigeriaa vastaan pelattu kamppailu oli vaikeampi kuin joukkue odotti. Argentiinan Lionel Messi kertoi, että Nigeriaa vastaan pelattu kamppailu oli vaikeampi kuin joukkue odotti.
Argentiinan ja Nigerian välinen MM-kisojen alkulohko D:n päätöskierroksen "kuolemanottelu" tiistai-iltana Pietarissa ei jättänyt ketään kylmäksi. Marcos Rojon laukoma 2-1-maali 86 minuutin kohdalla vei Argentiinan jatkoon infernaalisen metelin keskellä.

Ottelun avausmaalin laukonut Argentiinan supertähti Lionel Messi oli helpottunut ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Ensimmäisellä puoliajalla pelaamisemme oli hyvin balanssissa ja kontrolloimme palloa. Oletimme, että toinen puoliaika menisi samoin, mutta Nigerian rankkarimaalin jälkeen homma meni vaikeaksi. Jatkoimme kuitenkin hyökkäämistä, saimme maalin ja pääsimme jatkoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Messi sanoo, että Rojon 2-1-maali oli luonnollisesti iso helpotus.

- Olemme kärsineet paljon. Tilanne oli vaikea, kun niin paljon oli pelissä. Tiesimme myös, että illasta ei tule helppoa. Olimme kuitenkin luottavaisia, mutta silti peli oli vaikeampi kuin odotimme, Messi pyöritteli.

Barcelona-tähti käänsi katseensa myös jo tulevaan Ranska-neljännesvälierään.

- Olemme katsoneet kaikki Ranskan pelit. Hyvä joukkue, taitavia yksilöitä jokaisella pelipaikalla. Paljon nopeita pelaajia, jotka voivat satuttaa meitä. Tulee kova peli, ei epäilystäkään.

Jos oli Messi helpottunut, oli sitä myös Argentiinan päävalmentaja, kovien paineiden alla operoiva Jorge Sampaoli. Mies jakoi kiitosta pelaajilleen.

- Pelaajat olivat todellisia kapinallisia, jotka pelasivat sydämellä. Tärkeintä tänään olikin se, että pelaajat olivat urheita. Se mahdollisti lopulta toiden maalimme.

Sampaoli kaipaa Ranska-ottelun alla joukkueeltaan enemmän jatkuvuutta ja tasaisempaa suorittamista.

- Jos niin käy, on meillä hyvä mahdollisuus edetä jatkoon. Jokainen peli on meille kuin finaali ja lähdemme yhtenäisenä Ranskaa vastaan.