Torstai, 13.12.2018 
Seija
Koripallo

Kataja vahvistaa rivejään 210-senttisellä Samuli Vanttajalla

  • Jani Leinonen
  • Jarno Artika
Samuli Vanttaja siirtyi Katajan riveihin. Samuli Vanttaja siirtyi Katajan riveihin.

Joensuun Katajan koripallojoukkue vahvistaa miehistöään Samuli Vanttajalla. Viime kauden päätteeksi kauhajokelaisen Karhu-Basketin kanssa Korisliigan mestaruutta juhlinut Vanttaja, 27, siirtyy Joensuuhun yksivuotisella sopimuksella. Vanttaja on 210-senttinen ja pelipaikaltaan iso laitahyökkääjä tai sentteri.

Liigaurallaan Oulun NMKY:n kasvatti on edustanut myös KTP-Basketia, Kouvoja ja Espoon Honkaa. Tilillään on kahdeksan Haastajamaajoukkue-ottelua sekä 85 nuorten maaottelua.

Vanttajan kausi jäi maaliskuussa kesken alaraajavamman vuoksi vain hieman ennen pudotuspelien alkua. 25 runkosarjaottelussa hän kirjautti keskimäärin 15 peliminuutissa tilastot 7,1 pistettä ja 3,9 levvypalloa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Kausi oli omalta osaltani katkonainen. Sairastin jouluna influenssan ja siitä toivuttuani peli oli vähän hakemista kunnes sitten tuli tämä isompi loukkaantuminen. Vanttaja sanoo Katajan tiedotteessa.

Kaikkiaan iso laituri on esiintynyt Korisliigassa tähän mennessä yhteensä 299 runkosarjaottelussa.

– Samuli tuo kokoonpanoomme laajuutta, isoon päähän kokoa ja heittovoimaa. Vaikka hän on jo todella kokenut, mitalejakin voittanut pelaaja, alkaa hän iältään vasta lähestyä ”primeä”. Tarkoitus on auttaa Samulia yltämään pelillisesti parhaimpaansa, toteaa Katajan päävalmentaja Juha Sten seuran tiedotteessa.

– Meillä on nyt nippu melko erilaisia isoja kotimaisia pelaajia. Aika näyttää minkälaiseksi kokonaisuus muodostuu. Kilpailua sekä rooleista että peliajasta tullaan varmasti käymään mikä on tietenkin vain hyvä asia, Sten näkee.

Katajan sopimustilanne:

Takamiehet: Ilari Seppälä, Joni Herrala, Johannes Lasaroff

Takamies-laiturit: Topias Palmi

Isot laiturit/sisäpelaajat: Matias Ojala, Atte Perttu, Tommi Huolila, Samuli Vanttaja

Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen