Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Koripallo

Valtteri Mervola taituroi jälleen hienon tilastorivin Kroatiassa

  • Jani Leinonen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi tiistaina toistamiseen Kroatialle vieraskentällä 85-55 (46-33). Suomen tehokkaimmat olivat Roni Vuori (8/6), Kalle Koponen (9/1) sekä Joensuun Katajaa edustava Valtteri Mervola (9/3/6 syöttöä/3 riistoa).

Suomi pysyi Kroatian rinnalle avausneljänneksen, kun Sudenpennut kykeni rakentamaan laadukkaita korintekopaikkoja. Toinen neljännes oli kuitenkin isäntien, jotka repäisivät eron vieden kymmenminuuttisen 31-16. 

– Toinen jakso oli meille synkkä, kun Kroatia tiivisti koko kentän puolustustaan ja träppäsi ahkerasti aiheuttaen meille liikaa menetyksiä, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Laadukkaista heitoista huolimatta Suomi ei missään vaiheessa kyennyt suurempiin koripurskahduksiin ja Kroatia piti reilun johtonsa läpi toisen puoliajan.

– Tänään peli oli hyvin pitkälle eilisen toisinto. Kroatia meni väellä sekä voimalla sisään ja me saimme harjoitella post-tuplaustamme. Vastustajalla oli tämän kanssa ongelmia ja sitä kautta 24 menetystä, Koskelainen kommentoi.

– Kokonaisuudessaan pelasimme kaksi peliä, joissa pysyimme samalla kentällä kovan vastustajan kanssa.

– Ilahduttavaa kesän prosessin kannalta on se, että löysimme aikalailla tämän hetkisen suoritustasomme ja pystyimme ylläpitämään sen kahdessa peräkkäisessä matsissa.

Vieraskiertueen jälkeen Suomi palaa takaisin kotimaahan, jossa Tampereella perinteikkään Delfin Basketin yhteydessä Sudenpennut kohtaa kahdesti Belgian Pyynikin palloiluhallissa.

– Jatketaan harjoittelua yhdessä, niin hyvä tästä vielä tulee, aiemmin urallaan Joensuun Katajan junioreita valmentanut Koskelainen päätti.