Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Koripallo

Mestaruusjoukkueen pomppuihme Daniel Mullings palaa Katajaan

  • Heikki Arppi

Joensuun Kataja saa koripallomiehistöönsä mieluisan paluumuuttajan, kun 27-vuotias Daniel Mullings allekirjoitti sopimuksen tulevasta kaudesta. 188-senttinen, Kanadan A-maajoukkueessakin esiintynyt takamies voitti joensuulaisseuran riveissä Korisliigan mestaruuden keväällä 2017.

Mullings ihastutti ajoittain jopa häikäisevillä otteillaan myös eurokentillä ja hakee Katajan seuratiedotteen mukaan nyt uutta nostetta uralleen oltuaan viime kauden sivussa alaraajaoperaation vuoksi.

Hän valmistui yhdysvaltalaisesta New Mexico State -yliopistosta vuonna 2015 ja on sen jälkeen pelannut ammattilaisena myös Saksassa ja Kiinassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mullings kärsi mestaruuskaudella erinäisistä vammoista, jotka pakottivat hänet muutamaan otteeseen sivuun pelaavasta kokoonpanosta.

Elokuussa 2017 nimensä löytyi Kanadan MM-karsintaan valmistavasta leiriryhmästä, mutta takamies oli pakotettu alaraajaoperaatioon, jolla varmistettiin uran mahdollisimman sujuva jatkuminen.

– Mestaruusjuhlien jälkeen palasin Torontoon, jossa kävin hieman myöhemmin operaatiossa. Halusin että kun tulen takaisin, olen sataprosenttisessa kunnossa. Kaikki meni hyvin ja nyt tuntuu mahtavalta, Mullings iloitsee.

Lupa täysipainoiseen urheiluun tuli kuluvana vuonna alkukesästä.

Kesä-heinäkuussa takamies oli mukana Kanadan maajoukkueleiritysvahvuudessa keskittyen lähinnä harjoitteluun. Heinäkuun lopulla hän pelasi kesäliigaa Torontossa.