Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Urheilu

Mika Törrö yrittää ME-tulosta perjantaina Joensuun kävelykadulla - lauantaina voimamiehet kisaavat Ylämyllyllä

  • Heikki Arppi
  • Minna Raitavuo
Mika Törrö lähes 180-kiloisena ei saa ottaa osaa Ilkka "Barbaari" Kinnusen järjestämään Ylämyllyn vahvamies-kisaan. Mika Törrö lähes 180-kiloisena ei saa ottaa osaa Ilkka "Barbaari" Kinnusen järjestämään Ylämyllyn vahvamies-kisaan.
Maailman vahvimmat miehet kokoontuvat viikonloppuna Ylämyllyn uuden kauppakeskuksen pihalle mittelemään voimiaan.

- Kyse on alle 90 ja alle 105 kilon sarjoista. Maailman vahvin mies -kilpailuiden avoin sarja on tällä hetkellä hinnaltaan mahdoton saada Suomeen. Hintalappu on liki miljoona euroa, kun palkinnot ja kilpailulisenssi ovat kallistuneet jatkuvasti, kertoo Ylämyllyn tapahtuman organisaattori ja päätuomari Ilkka Kinnunen.

Vertailuna voidaan muistella 1990-luvun alkua, kun Joensuussa järjestettiin Maailman vahvin mies -kisa. Budjetti oli silloinkin miljoona, mutta markkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ylämyllylle saapuu noin 50 kilpailijaa, joista 40 ulkomaalaista. Tapahtuma televisioidaan sataan maahan.

Alkuhuipennus koetaan jo perjantai-iltana Joensuun kävelykadulla, kun kilpailijat esitellään ja Suomen vahvin mies, joensuulainen Mika Törrö yrittää maailmanennätystä.

Laji riippuu säästä. Jos on kuiva ilta, maailmanennätys rikotaan 350 kiloa painavan kehikon kannattelussa. Jos sataa, Mika yrittää etupidon ME:tä, jossa hän kannattelee 27 kilon painoa suorin käsin edessään.

Viikonloppuna Ylämyllyllä karsitaan 12 finalistia lauantaina ja loppukilpailu on sunnuntaina. Molemmat tapahtumat alkavat kello 12 ja niihin on vapaa pääsy.

Strongman Champions Leaguen perustaja Ilkka Kinnunen uskoo järjestävänsä ensi vuoden kesällä Champions Leaguen osakilpailun Joensuun uudella torilla.

Koska kyseessä on ammattilaisliigan osakilpailu, mukaan saapuvat kaikki maailman vahvimmat avoimen painorajasarjan kisaajat. Eli tämän maapallon vahvimmat miehet. Mukana on silloin myös Törrö, joka on liian painava Ylämyllyn kisaan.

Kun maailman vahvimmat edellisen kerran kisasivat Joensuussa vuonna 1990, oli lajeja viety Pielisjoelle, Laulurinteelle ja Outokummun kaivokseen. Nyt kaikki keskitetään torille ja ehkä rekanvedon osalta sitä ympäröiville kaduille.