Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Yleisurheilu

"Aina ei pysty olemaan niin hyvä ystävä kuin haluaisi olla" – Karjalaisen podcastissa sukelletaan urheilijan elämään

  • Lotta Loikkanen
  • Riikka Hurri
Seitsenottelijat Jutta ja Hertta Heikkinen avaavat elämäänsä huippu-urheilijoina Lotta Loikkasen ja Anton Rinta-Joupin vieraana Karjalaisen podcastissa. Hertalla on Kalevan Kisoista kolme mitalia, Jutta on voittanut kisat neljästi. Lisäksi molemmilla on nuorten sarjoista sm-mitaleja sekä maajoukkue-edustuksia. Seitsenottelijat Jutta ja Hertta Heikkinen avaavat elämäänsä huippu-urheilijoina Lotta Loikkasen ja Anton Rinta-Joupin vieraana Karjalaisen podcastissa. Hertalla on Kalevan Kisoista kolme mitalia, Jutta on voittanut kisat neljästi. Lisäksi molemmilla on nuorten sarjoista sm-mitaleja sekä maajoukkue-edustuksia.

– Tosi syviä pettymyksiä ja epäonnistumisen tunteita, sitten yhtäkkiä kaikki menee hyvin ja onnistut. Ei sellaisia tunteita tällä hetkellä muusta elämästä saisi, Hertta Heikkinen toteaa. Seitsenottelijakaksoset Hertta ja Jutta Heikkinen, 23, kertovat Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcastissa, millaista on yhdistää tavoitteellinen urheilu muuhun elämään.

Uhrauksia sisarukset eivät koe tekevänsä, mutta haastattelussa he myös kertovat ettei urheilun ja ihmissuhteiden välillä tasapainoilu aina ole helppoa.

– Välillä harmittaa ettei voi antaa ihmisenä läheisilleen sitä, mitä haluaisi. Aina ei pysty olemaan niin hyvä ystävä kuin haluaisi olla, Jutta sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Molemmat opiskelevat urheilun ohessa, Hertta kätilöksi ja Jutta erityisluokanopettajaksi. Opiskelut tuovat oman kuormituksen elämään, mutta avaavat samalla tarpeellisen ikkunan ulos urheilusta. Tukea tarvitaan myös kentän ulkopuolelta.

– Vaikka nyt jäinkin Kalevan Kisoista ilman mitalia, niin mun ihanat ystävät laittoivat viestiä, että olen heille aina ykkönen, he eivät arvota minua urheilun kautta, heille riittää se mitä olen, Jutta kertoo.

Keskustelussa käydään läpi myös urheilijan toimeentuloa, palautumista sekä urheilu-uran jälkeistä elämää. Haastattelun lopuksi kuullaan siskosten treenivinkit kuntoilijoille. Ja penkkipenoille tiedoksi: rautaa nousee ihan kiitettävästi.

Toimittajina ovat Anton Rinta-Jouppi ja Lotta Loikkanen. Kuuntele podcast alta. Jos ääniraita ei toimi laitteellasi, klikkaa tästä.

Kaikki Karjalaisen podcastit on kuunneltavissa kootusti osoitteessa www.karjalainen.fi/podcast.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa