Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Suunnistus

Kaisa Mäkäräinen lähtee hiihtäjien matkaan Keski-Eurooppaan

  • Ossi Savolainen
  • Kimmo Kirves
Ampumahiihtäjätähti Kaisa Mäkäräisen kesä on kulunut harjoitellessa. Takana on lähes viiden viikon mittainen leiri Italiassa.

- Aika paljon on tullut määrää, tehoja ei niinkään. Sen kyllä huomasi viime viikonloppuna Norjassa, kun yritti käydä kisoissa, että oli jo sinne mennessä olo, etten ollut valmis kisoihin. Tulos oli kyllä vähän sen mukainen, pohdiskeli Mäkäräinen.

Sunnuntaina Mäkäräinen lähtee Suomen hiihtomaajoukkueen kanssa kahdeksi viikoksi Keski-Eurooppaan. Edessä on leiri Sveitsin Pontresinassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Elokuu näytti siltä, että siihen pitäisi saada leiri, mieluusti Suomen rajojen ulkopuolelle. Leiri aikataulu sopi hyvin minun tarpeisiini, Mäkäräinen avaa.

Kaisa Mäkäräinen odottaa aseetonta leiriä mielenkiinnolla.

- Fysiikkaharjoittelu ei hirveästi eroa. Ohjelma näytti pitkälti sellaiselta, mitä teen muutenkin. Mutta tietysti se, että ammunta jää pois, niin veikkaan, että siellä on vähän enemmän myös aikaa palautumiseen. Ihan kiva nähdä, kun en ole pitkään aikaan ollut, että onko se kropalle erilaista, kun ei tule sitä hermostokuormitusta ammunnan kautta niin paljoa.

Syyskuun ensimmäinen päivä Mäkäräinen kilpailee Saksassa kutsukisoissa. Syyskuun puolivälissä vuorossa on Imatralla rulla-ampumahiihdon suomenmestaruuskisat.

- Maajoukkueen kanssa olemme Italiassa syyskuun viimeiseltä viikolta lähtien. Se on oikeastaan minun ensimmäinen tapahtuma oman maajoukkueen kanssa, avasi Mäkäräinen harjoituskauttaan ennen talven kisojen alkua.

Ampumahiihdon maailmancup alkaa marraskuun viimeisenä päivänä Slovenian Pokljukassa.

Lajin maailmanmestaruuskisat ovat vuorossa maaliskuussa Östersundissa Ruotsissa.