Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Jalkapallo

Valitus Rantakylän jalkapallohallista jäämässä tutkimatta - Rakennusluvan kumoamista vaatineilla kaupunginvaltuutetuilla ei ole valitusoikeutta

  • Marita Jalkanen
  • Mikko Makkonen
Rakennustyöt Rantakylässä ovat jo alkaneet. Arkistokuva alkukesältä. Rakennustyöt Rantakylässä ovat jo alkaneet. Arkistokuva alkukesältä.

Rantakylän urheilukentälle Joensuussa nousevan jalkapallohallin rakennusluvasta tehtyä oikaisuvaatimusta ei näillä näkymin edes tutkita, koska valittajilla ei ole ollut asiassa valitusoikeutta.

Oikaisuvaatimus on keskiviikkona esillä Joensuun rakennus- ja ympäristölautakunnassa. Rakennustarkastaja esittää lautakunnalle, että oikaisuvaatimus jätetään valitusoikeuden puuttumisen johdosta tutkimatta.

Päätösesityksen perusteena ovat maankäyttö- ja rakennuslain säännökset, joiden mukaan oikaisuvaatimuksen rakennus- tai toimenpideluvasta voi tehdä vain välittömästi asianosainen tai kunta. Asianosainen on muun muassa vastapäisen tai viereisen kiinteistön omistaja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikaisuvaatimuksen teki kaksi kaupunginvaltuutettua.

Rakennustyöt Rantakylässä ovat jo alkaneet. Sisäliikuntaolosuhteita parantavan liikuntahallin toteuttaa Rantakylän Liikuntahalli Oy, jonka takana on kolme joensuulaista jalkapalloseuraa.