Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Pesäpallo

Video: Kiteen Pallo hämäsi vastustajaansa upealla tavalla: Vanha kunnon "kiteeläinen" tepsi jälleen

  • Jani Leinonen
  • Niilo Hirvonen
Arkistokuva tiistain ottelusta. Imatran jokeri Jere Dahlström lyö Jesse Eskelisen syötöstä. Arkistokuva tiistain ottelusta. Imatran jokeri Jere Dahlström lyö Jesse Eskelisen syötöstä.

Kiteen Pallo höynäytti tiistain ottelussa vastustajaansa Imatran Pallo-Veikkoja vanhalla kikalla, jota kutsutaan usein "kiteeläiseksi". KiPa julkaisi videon hämäyksestä sosiaalisessa mediassa keskiviikkona.

"Kiteeläisessä" ulkopelijoukkue näyttelee, että vaihtolyönti on mennyt läpi kakkospesän takaa, vaikka pallo on hetkeä aikaisemmin palautettu lukkarille. Etenijä ei huomaa palautusheittoa syöksyessään samaan aikaan kolmospesälle.

Osuutensa "kiteeläisessä" on myös kotiyleisöllä, jonka aloittama mekkala saa osaltaan etenijän luulemaan, että pallo karkasi rantapöpelikköön. Mekkalan ansiosta sisäpelijoukkueen varoitushuudot kotipesästä eivät kantaudu etenijän korviin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun etenijä astuu pois kolmospesältä, hän palaa saman tien, koska pallo on kotipesässä lukkarin hallussa.

Tiistain ottelussa "kiteeläisen" uhriksi joutui IPV:n kärki Ville Lantiainen. Hän oli irti kolmospesältä, kun pallo oli kotipesässä lukkari Jesse Eskelisen hallussa. Video tapahtumasta on nähtävissä alla. Jos video ei näy laitteellasi, klikkaa tästä.

Kiteen Pallo päättää ylemmän jatkosarjan torstai-iltana vierasottelulla Haminassa. Pudotuspelit käynnistyvät tulevana sunnuntaina, jolloin kiteeläiset kohtaavat vieraskentällä runkosarjavoittajan Kouvolan Pallonlyöjät.