Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Moottoriurheilu

Kommentti: Koko päivä pärinää kuunnellen

  • Renne Ohtonen
  • Jarno Artika

Lauantain työpäivä sitten mennä hurahti kahden eri moottoriurheilukisan parissa. Ensin Tohmajärven endurokisoissa, sitten iltapäivällä parikymmentä kilometriä etelämpänä Kiteellä nelipyöräisten tykönä rallitunnelmassa.

Oli melkoinen älypeli laskea aikatauluja, missä kannattaa olla ja milloin - ei pelkästään itseni vaan myös valokuvaajan kannalta. Samaa mietti varmasti moni katsojakin. Kummankin erikoiskokeita kun vielä ajettiin melko lähekkäin toisiaan.

Päätimmekin hyvissä ajoin, että menemme sittenkin omia teitämme, ei siitä muuten mitään tulisi. Minä ehdin nähdä maaliintulot molemmissa kilpailuissa ja kirjoittaakin jotain, kun taas kuvaaja pääsi aiemmin päivällä maastoon kameran kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Olen ollut työkeikoilla monenlaisissa moottoriurheilutapahtumissa, joskin ne ovat etäällä omalta mukavuusalueeltani, palloilulajeista. Vaan yksi asia on tullut todistettua jo moneen otteeseen: moottoriurheilun lajiväki on uskomattoman mukavaa ja avuliasta.

Oli kyseessä sitten jokamiesluokka, enduro, ralli, motocross tai mikä tahansa, kaikkialla on oltu vilpittömän halukkaita neuvomaan tällaista varikkoelämää tuntematonta keltanokkaa.

Eikä lauantai tehnyt poikkeusta. Kaikkiin hölmöihinkin kysymyksiin tuli selventävä vastaus - sekä ennen kisaa, sen aikana että jälkeenkin. Kiitos siitä järjestäville tahoille.