Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Pesäpallo

JoMan naiset pakottivat ratkaisun Pöytyälle

  • Heikki Arppi
  • Kimmo Kirves
Salla Eteläpää tositoimissa. Salla Eteläpää tositoimissa.
Joensuun Mailan naisjoukkue lähti pitkittämään Ykköspesiksen välieräsarjaa. Joukkue oli pakkovoiton edessä tiistaina kotoisella Mehtimäellä Pöytyän Urheilijoita vastaan. Sen se myös otti numeroin 1-0 (2-2, 3-1) tasoittaen ottelusarjan 2-2:een.

Ratkaisuottelu pääsystä superpesiskarsintaan Lappajärven Veikkoja vastaan pelataan Varsinais-Suomessa Pöytyällä torstaina.

Avausjaksolla Tiia Myllylä löi ensin Juulia Eskmanin kotiin ja tuli hieman myöhemmin harhaheitolla itsekin kotipesään. 2-0-johto ei kuitenkaan riittänyt vaan Pöytyä siirsi jännityksen toiselle jaksolle tasatuloksella 2-2.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisella jaksolla Henna Hakulinen löi kahdesti ja Salla Eteläpää onnistuneesti kerran siirtäen kotijoukkueen toisen vuoroparin jälkeen 3-1-johtoon. Kun Pöytyä jäi juoksuitta kahdella viimeisellä aloittavallaan, ei JoMan tarvinnut edes tulla neljättä kertaa sisävuoroonsa.

Hakulisen kahden kotiutuksen lisäksi tilastoissa erottuivat Juulia Eskmanin kaksi tuotua, Myllylän yksi lyöty ja yksi tuotu, sekä isoilta numeroilta Siina Surakan sataprosenttiset kärkilyönnit (3/3). Kärkipäässä Eskman, Reetta Juntunen (ykköspalkittu) ja Hanna Toivanen (kakkospalkittu) olivat kärkilyönneissä identtiset 4 /6.

Ottelussa nähtiin niukasti tilanteita, sillä Pöytyä voitit kolmostilanteet 11-10. Yleisöä Mehtimäellä oli 254.