Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Koripallo

Uuden amerikkalaispelaajan myötä Katajan kokoonpano on valmis

  • Heikki Arppi
  • Kimmo Kirves
Katajan päävalmentaja Juha Sten on saanut nyt joukkueen kasaan ensi kaudelle. Katajan päävalmentaja Juha Sten on saanut nyt joukkueen kasaan ensi kaudelle.

Amerikkalaispelaaja Vincent Simpson täydentää Joensuun Kataja Basketin ensi kauden pelaajarosterin, kertoo Kataja tiedotteessaan.

Muutaman viikon kuluttua 30 vuotta täyttävä 185-senttinen takamies edusti kaudella 2015-16 BC Nokiaa ja on Suomen lisäksi kokenut pääsarjakoripalloa myös Unkarissa, Slovakiassa, Virossa, Ruotsissa, Kreikassa, Belgiassa ja viimeksi Argentiinassa.

Simpson hankittiin Nokialle kesken kautta tuuraamaan loukkaantunutta Isaiah Wilkersonia. Pesti venyi 15 otteluun ja Simpsonin tilastot keskimäärin 29 peliminuutissa olivat 13,7 pistettä, kolme levypalloa ja 4,6 syöttöä. Tarkkuus kahden pisteen heitoissa oli 48 prosenttia, kolmosissa 36 prosenttia ja vapaaheitoissa 82 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nokialta Simpson siirtyi tammikuussa 2016 Belgian pääsarjaan, jossa vierähti myös seuraava kausi.

Kohtalaisessa nousussa ollut ura sai viime kaudella pienen ilmakuopan, sillä pesti Argentiinan pääsarjassa jäi lyhyeksi.

Päävalmentaja Juha Sten on helpottunut, kun muutamia mutkiakin käsittänyt joukkueen rakennusprosessi on päättynyt.

Pelintekijän hankinnassa valmennusjohto pohti pitkään sitä, minkälainen yksilö juuri tähän joukkueeseen tarvitaan.

- Simpson sopii pelityyliimme ja hän pystyy tarvittaessa muuttamaan ottelun rytmiä tullessaan peliin penkiltä, Sten miettii.

- Belgiassa hänen roolinsa oli monesti tulla nimenomaan vaihdosta peliin. Tällainen tehtävä ei aina ole helppo ja jos pystymme siihen, se on meille iso vahvuus, Sten taustoitti.

Tuoreimman rekrytoinnin myötä Kataja Basketin kokoonpano on pelaajiston ja valmennuksen osalta valmis.

Joukkue harjoittelee ensi kertaa täydessä vahvuudessaan 3. syyskuuta. Yksi poissaolo mukaan kuitenkin mahtuu, sillä Ilari Seppälä jatkaa kiireistä syksyään vielä 3,5 viikon ajan A-maajoukkueen parissa keskittyen 13. ja 16. syyskuuta pelattaviin kahteen MM-karsintaotteluun.

Kataja pelaa näillä näkymin kolme harjoitusottelua. Joensuussa kohdataan 8. syyskuuta Kouvot. Lisäksi 14. syyskuuta Kataja pelaa Nokialla ja 15.9. Kouvolassa.

Kausi käynnistyy virallisesti torstaina 20. syyskuuta, jolloin Joensuussa nähdään FIBA Europe Cup -karsinnassa puolalainen Rosa Radom.