Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Jääkiekko

Juhani Tamminen ystävyydestään Lauri Monosen kanssa: "Olimme molemmat lapsitähtiä"

  • Renne Ohtonen
  • Aimo Salonen
Juhani Tamminen luotsasi Sportia kevään 2009 Mestiksen loppuotteluissa. Jokipoikien valmentajana Jarno Pikkarainen. Juhani Tamminen luotsasi Sportia kevään 2009 Mestiksen loppuotteluissa. Jokipoikien valmentajana Jarno Pikkarainen.

Edesmenneen jääkiekkolegenda Lauri Monosen hautajaisia vietetään lauantaina Joensuussa. Hautajaisiin saapuu myös liuta entisaikojen pelikavereita ja tähtipelaajia.

Yksi heistä on Juhani Tamminen, joka kertoo saapuvansa paikalle Hexi Riihirannan, Veli-Pekka Ketolan ja Juha Rantasilan seurueessa.

Tammisen ja Monosen yhteinen tie kaukaloissa on ollut pitkä - onhan heillä ikäeroa vain muutama kuukausi, ja tie kiekkoilevan maailman tietoisuuteen kulki aluksi pitkälti samaa reittiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Olimme molemmat suomalaisen jääkiekon lapsitähtiä, nousimme poikkeuksellisen aikaisin eliittiin, Tamminen muistelee Karjalaiselle.

Tamminen paljastaa, että hänen ja Monosen viimeinen tapaaminen oli 2010-luvun alun MM-kotikisojen yhteydessä.

- Tapasimme nopeasti hallilla. Taidettiin sitten juoda yhdet oluet areenalla ja toivottaa hyvät jatkot. Mutta viimeinen muisto on kaunis: Helsingin areena ja koti-MM-kisat.

Peruselinvoima ja itseluottamus ovat sellaiset asiat, jotka Monosessa säilyivät hamaan tappiin saakka. Harjoitteluintoa Kettuvaaran maastoissa Tamminen jaksaa yhä hämmästellä.

- Kun tein haastattelua Pelin jälkeen -kirjaan, niin Late vei minut Kettuvaaran metsiin. Late otti sitten syliinsä 30-kiloisen kiven ja meni harhauttelemaan mäntyjä se sylissään, Tami nauraa.

Lisää aiheesta tilaajille:

Lauri Monosen hautajaisia vietetään lauantaina, paikalle saapuva Juhani Tamminen muistelee: Meille tuli sielunveljeys