Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Pesäpallo

Kiteen Pallo on lauantaina pahassa paikassa, Kouvola odotetun kova kotonaan

  • Heikki Arppi
  • Lumikki Haaja

Kiteen Pallo on ensi lauantain kotiottelussaan selkä seinää vasten. KPL johtaa miesten Superpesiksen puolivälieräsarjaa voitoin 2-1 kukistettuaan KiPan torstaina Kouvolassa juoksuin 4-1 ja 10-1.

Avausjaksolla KiPa syyllistyi kahdesti harhaheittoon. Vieraiden ainokaisen iski Antti-Jussi Toropainen kotiuttaessaan Sami Partasen.

Toisen jakson alku oli kouvolalaisittain murhaava. Juho Hacklinin läpilyönti kakkospuolelta toi ensin kaksi juoksua ja Hacklininlle itselleen kunnarin. Tilanteesta syntyi vielä neljäskin juoksu, kun Juha Korhonen sinetöi Hacklinin tuplajuoksun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

0-4:stä KiPa ei enää toipunut, ja ulkopelivirheet alkoivat kasvaa potenssiin. Toisen vuoron tasoittavalla KPL lisäsi johtonsa jo 8-0:aan, minkä jälkeen odoteltiin enää loppuvihellystä.

Kiteen toisen jakson kotiutuksesta vastasi avausjakson tapaan joukkueen kakkospalkittu Toropainen. Ykköspalkinnon sai lukkari Jesse Eskelinen.

KPL voitti kolmostilanteet peräti 20-9. Yleisöä Kouvolassa oli 2 192.

Kiteen pelinjohtaja Raimo Bragge ennusti pelin ja sarjan kulminaatiopisteen olevan siinä, miten KiPan ulkopelin pitävyys takatilanteissa jatkuu. Se ei ollut niin hyvää kuin kahdessa edellisessä ottelussa.

KiPan hahmo Sami Partanen ei ollut uskoa silmiään.

- Ulkopeli on se selkäranka, johon meidän pitää nojata. Sisäpeliratkaisut tulevat sitten sen seuraksi. Nyt meiltä tarvitaan miehiä eikä poikia, jotta saamme sarjan vielä kääntymään, Partanen mietti.

Ex-kiteeläinen Toni Laakso palasi Kouvolan kokoonpanoon numerolle 4 kuukauden tauon jälkeen. Ulkokentällä mies vielä haparoi ja KiPa pelasi vaihtolyöntejä nimenomaan hänen tontilleen. Ottelun vanhetessa yhdeksän kautta Kiteellä urallaan pelannut Laaksokin paransi otteitaan ja löi yhden juoksunkin.