Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Jääkiekko

Jokipoikien kasvatti Ville Räsäsen ura jatkuu Yhdysvalloissa - "Kuulosti parhaalta vaihtoehdolta"

  • Jarkko Keinänen
  • Minna Raitavuo
Ville Räsänen pääsi jatkamaan uraansa toivomaansa osoitteeseen. Ville Räsänen pääsi jatkamaan uraansa toivomaansa osoitteeseen.
Joensuulaislähtöisen puolustajalupauksen Ville Räsäsen, 19, kiekkouralla on tapahtunut paljon lyhyessä ajassa. Räsänen pelasi toissa kaudella ensimmäiset aikuisten pelit Jokipojissa Mestiksessä, ja hyvät esitykset toivat hänelle Carolina Hurricanesin NHL-varauksen sekä liigasopimuksen Mikkelin Jukureihin.

Räsäsen viime kausi Jukureissa oli kuitenkin rikkonainen, sillä hänellä oli pitkin kautta ongelmia selän kanssa. Nyt selkävaivat on saatu kuntoon, ja Räsäsen ura jatkuu Yhdysvaltain juniorikiekon pääsarjassa (USHL) Lincoln Starsin joukkueessa.

- Kun agenttini kertoi Lincoln Starsista, niin se kuulosti hyvältä ja kehitykseni kannalta parhaalta vaihtoehdolta. USHL on kovatasoinen sarja ja saan tuntumaa pienen kaukalon peliin. Hurricanesin suunnalta tuli myös viestiä, että USHL olisi minulle hyvä sarja tässä vaiheessa uraa, keskiviikkona Lincolniin matkustava Räsänen valottaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Räsänen osallistui juhannuksen jälkeen Hurricanesin viikon kestäneelle testileirille. Muuten hän vietti kesän pääosin Turussa treenaten reilun kymmenen pelaajan ryhmässä, jota vetää kuuluisa kunto- ja fysiikkavalmentaja Hannu Rautala. Ryhmässä olivat mukana muun muassa NHL-pelaajat Patrik Laine ja Mikko Rantanen.

- Pienessä ryhmässä harjoittelusta saa paljon enemmän irti kuin joukkueessa. Kun treenaa Laineen ja muiden tähtien rinnalla, niin se piiskaa myös itseä eteenpäin, kertoo Räsänen.